Tort cu blat pandispan

Ingrediente:

– 5 oua
– 5 linguri cu zahar
– 5 linguri cu faina
– 1 praf de sare
– esenta rom
– 1 plic zahar vanilinat
– o cutie frisca lichida Hulala

Preparare:

Se bat cu mixerul ouale impreuna cu zaharul si sarea, batem bine de tot pana cand devine foarte groasa compozitia, nu cade de pe tel. Adaugam faina in ploaie, cate o lingura si amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase. Coacem blatul in tava cuptorului sau cea speciala de tort, dam la cuptor pentru aproximativ 20 min. Va iesi un blat foarte potrivit pentru tort, compozitia este exact ca pentru pandispan, asa ca va fi foarte bun insiropat .

Frisca proaspat batuta conform indicatiilor de pe cutia folosita, se da la rece timp de 30 min. Se prepara un sirop din zahar si apa. Se adauga esenta de rom dupa ce s-a racit. Taiem blatul in doua, insiropam foarte bine ambele blaturi, incarcam cu multa frisca si deasupra la fel, putem adauga stafide in interior cat si deasupra , felii de portocala sau alte fructe sau cu foi de napolitana cu diferite desene. Frisca se poate colora pentru ornare si aspect, daca nu va place alb ca neaua. Pofta buna!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton