Tort cu cremă albă și nuci

Înainte de a-l umple, lasă-l să se răcească complet, chiar de pe o zi pe alta.
12-14 porţii • Gata în 1 ora şi 10 minute plus timp de răcire • 525-450 calorii per porţie • 30-26 g grăsimi

Ingrediente:

 

PENTRU BLAT

■ 1 75 g cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi răzuiţi

■ 2 25 g făină cu factor de creştere

■ 1 50 g g zahăr brun

■ 1 linguriţă cuişoare măcinate

■ 1 linguriţă scorţişoară, plus pentru ornate

■ 1 50 ml ulei de măsline

■ 3 ouă, bătute

■ 1 25 g curmale, fără sâmburi, tocate

■ 1 25 g nuci, tocate, plus pentru ornate

PENTRU CREMĂ

■ 1 25 g brânză de vaci grasă proaspătă

■ 3 00 g zahăr pudră, cernut

■ 1 00 g unt, înmuiat

■ 3 linguri sirop de arţar
 

Mod de preparare:

 

1 Încinge cuptorul la semnul 4/180 C. Unge şi tapetează baza a două forme rotunde de blat de 20 cm. Într-un bol amestecă toate ingredientele 2 min.

Împarte compoziţia în cele două forme, nivelează suprafaţa cu dosul unei linguri umezite.

Dă la cuptor 25-30 de minute până când devin elastice. Scoate formele din cuptor, lasă să se răcească în forme 10 min şi apoi lasă pe gratarul metalic ca să se răcească complet.

2 Pentru cremă, combină toate ingredientele într-un bol larg şi apoi bate cu ajutorul ţelului electric 5 minute, până când se omogenizează.

Dă la rece 30 minute. Unge cu jumatate prima foaie, aşază deasupra a doua foaie şi unge cu cremă rămasă.

Presară nucile păstrate deoparte şi ornează cu un praf de scorţişoară.

Familia ta va fi încântată. Mai multe rețete de dulciuri delicioase găsești pe avantaje.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton