Tort cu spumă de fructe

Ingrediente pentru 10-12 porţii:

• un blat de tort (preparat în casă sau cumpărat)

• 4 linguri zmeură sau coacăze (opţional)

• 250 g fructe de pădure congelate, decongelate

• 100 g zahăr tos

• 4 foi de gelatină, înmuiate în apă rece timp de 5 minute

• 2 albuşuri

• 300 ml frişcă


Pentru topping:

• 250 g fructe de pădure

• 500 g zahăr tos

• 1 1⁄2 foi de gelatină, înmuiate în apă rece timp de 5 minute

• 100 g fructe de pădure proaspete, pentru ornat

 

Mod de preparare:

1. Unge cu ulei o tavă de copt rotundă, de 20 cm diametru, cu pereţii detaşabili. Folosind baza tăvii ca şablon, decupează un disc de 20 cm din blat şi aşază-l în tavă. Stropeşte cu lichior.

2. Amestecă fructele de pădure şi zahărul tos, apoi trece amestecul printr-o sită direct într-o cratiţă şi încălzeşte bine, dar fără să dea în clocot. Stoarce excesul de apă din gelatină, apoi incorporeaz-o în piureul de fructe până se dizolva.

3. Bate într-un castron albuşurile, iar în alt castron frişca, până se întăreşte uşor. Adaugă piureul de fructe şi amestecă până devine cremos, apoi adaugă şi amestecul de albuşuri şi amestecă. Toarnă peste blat şi agită uşor tava, să se aşeze. Lasă la răcit 3 ore, până se întăreşte.

4. Pentru topping, amestecă (eventual în robot) fructele, zahărul şi 3 linguri de apă, până devine cremos, apoi strecoară totul printr-o sită direct într-o cratiţă. Încălzeşte şi adaugă gelatina pâna se dizolva. Lasă la răcit cam 10 min, apoi toarnă peste spumă şi nivelează uşor. Lasă la racit o oră sau peste noapte.

5. Ornează cu fructe de pădure proaspete.

 

Mai multe reţete pe avantaje.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton