Tort de ciocolată şi cremă cu portocale

'Ai nevoie doar de dragoste, dar un pic de ciocolată nu strică'. Uite rețeta pentru un tort de ciocolată, delicios și ușor de preparat, chiar dacă nu ai abilități de mare chef.

16 portii • Gata în 1 ora si 30 minute

Ingrediente

■ 250 g faina

■ 50 g cacao

■ 250 g zahar tos

■ 1 linguri_a praf de copt

■ 1⁄2 linguri_a bicarbonat

■ 1⁄2 linguri_a de sare

■ 250 g unt înmuiat la temperatura camerei

■ Zeama si coaja rasa de la 1 portocala mare

■ 2 oua

■ 150 ml iaurt natural sau smântâna

PENTRU CREMA

■ 150 g unt înmuiat la temperatura camerei

■ 300 g zahar pudra

■ 150 g crema de ou cu portocala

■ Câteva picaturi de esenta de portocale

■ Câteva picaturi de colorant de portocale optional

PENTRU GLAZURA

■ 250 g ciocolata amaruie

■ 1 lingura ulei de floarea soarelui

■ 300 ml frisca lichida

Retetă

1. Încinge cuptorul la semnul 4/180°C.

Unge cu unt si tapeteaza cu hârtie de copt forma rotunda de blat de 20 cm sau 3 forme rotunde de 20 cm.

2. Cerne faina si cacaua într-un bol larg. Adauga zaharul tos, praful de copt, bicarbonatul si sarea si combina cu ajutorul

telului electric. Încorporeaza untul si combina pâna când capata aspect de nisip ud.

3. Într-o cana mare combina zeama si coaja rasa de portocala, ouale, iaurtul sau

smântâna si apoi încorporeaza amestecul în prima compozitie, amestecând energic.

Toarna în forma, niveleaza suprafata si da la cuptor 20 minute, pâna când blatul devine elastic si scobitoarea înfipta iese curata.

Lasa sa se raceasca în forma 10 min si apoi asaza pe gratarul metalic ca sa se raceasca complet.

4. Pentru a prepara crema de umplutura, amesteca untul cu zaharul pudra si combina energic cu ajutorul telului electric 3-4 minute.

Încorporeaza crema de ou cu portocala, esenta si colorantul si lasa deoparte.

5. Pentru glazura de ganas topeste ingredientele la bain marie, amestecând continuu pâna la omogenizare. Lasa deoparte sa se raceasca 1 ora sau pâna când devine tartinabila.

6. Taie blatul în trei foi de grosime egala si umple-l cu crema. Îmbraca-l cu glazura si orneaza cu flori comestibile sau cu coaja de portocala confiata – dupa preferinta.

Aspectul uimitor de flori comestibile asezate pe cuvertura ciocolatie este absolut irezistibil.

Vezi mai multe rețete aici


Recomandari
Redactia.ro
RTV
ziareonline.ro
Proiecte speciale
Unica.ro
Huff
Faxnews
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Retete culinare