Tort de frisca cu glazura de ciocolata

Ingrediente:

Blatul:
6 oua,
12 linguri de zahar,
6 linguri ulei,
12 linguri faina

Umplutura:
500 g frisca,
6 galbenusuri,
250 g zahar,
250 g unt.

Glazura de ciocolata

Preparare:

Blatul: Ouale se separa, iar galbenusele se freaca cu zaharul si uleiul. Se adauga albusurile batute spuma si faina in ploaie (cate o lingura, alternativ), amestecand usor. Blatul e toarna in forma, se coace iar cand este rece se taie in doua.

Crema: Cele 6 galbenusuri se amesteca cu zaharul pe abur pana se intaresc, apoi se lasa la racit. Intre timp se freaca untul si se adauga ouale, tot cate o lingura amestecand usor. Se umple tortul cu crema, iar deasupra se orneaza cu frisca si glazura de ciocolata.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi