Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi – sunt sau nu buni pentru varice

Studiile arată că 1 din 2 români se confruntă cu varice, femeile fiind mult mai predispuse la apariția acestei afecțiuni. Simptomele sunt destul de vizibile – picioarele se umflă, senzația de oboseală a picioarelor se intensifică, apar ulcerațiile varicoase și durerile.

În cazurile mai grave, persoanele care se confruntă cu varice trebuie să treacă printr-o intervenție chirurgicală pentru soluționarea problemei, însă există și situații în care afecțiunea poate fi ținută sub control printr-un tratament medicamentos și prin purtarea unor ciorapi compresivi, care ajută la ameliorarea durerilor și la îmbunătățirea circulației sanguine.  

Ce beneficii au ciorapii compresivi?

Ciorapii compresivi, cunoscuți și popular sub numele de ciorapi pentru varice, au atât un rol preventiv, cât și un rol de tratament în cazurile mai ușoare. Ciorapii exercită presiune în partea în care există probleme (de cele mai multe ori la nivelul gleznelor sau al gambelor) și stimulează circulația venoasă. Este suficient să îmbraci o pereche de astfel de ciorapi pentru a-ți da seama de beneficiile pe care le au – picioarele nu se mai umflă atât de des, aspectul varicelor este ameliorat, iar oboseala și senzația de 'picioare grele' este diminuată considerabil. Totuși, ca să te asiguri că acești ciorapi îți vor aduce beneficiile menționate, trebuie să te asiguri că îi alegi corect, iar aici ne referim în mod special la mărime și nivel de compresie – ciorapii largi pe picior nu vor avea niciun efect. 

Partea bună este că acești ciorapi compresivi arată exact ca o pereche de dresuri obișnuită pentru femei – asta înseamnă că poți purta în continuare rochii și fuste și în același timp să te bucuri de un confort ridicat la nivelul picioarelor. Chiar și în cazul plimbărilor mai lungi prin parc.

Cine poate purta ciorapi pentru varice?

Există mai multe categorii de persoane care pot opta pentru o pereche de ciorapi medicinali:

  • Persoanele care se confruntă cu vene varicoase,
  • Persoanele care au istoric cu formarea de cheaguri la nivelul picioarelor,
  • Persoanele care se confruntă zilnică cu picioare umflate,
  • Persoanele care se plâng des de oboseala la nivelul picioarelor,
  • Persoanele care trec prin diverse intervenții chirurgicale și au nevoie de susținere în perioada de recuperare.

Dacă observi că au început să îți apară în zona gleznelor sau a gambelor varice, primul pas pe care trebuie să îl faci este să consulți un medic pentru a vedea ce opțiuni de tratament ai. Dacă lași această problemă netratată, nu va trece de la sine, ci se va agrava pe măsură ce trece timpul, iar calitatea vieții îți va fi afectată. Dacă ai în familie cazuri de varice și observi schimbări la nivelul picioarelor tale (umflături, senzația de amorțeală, oboseală, etc.) poți începe să porți șosete lungi compresive pentru a vedea dacă aceste simptome se ameliorează.

Ciorapii pentru varice pot reprezenta soluția salvatoare pe care o ai pentru ameliorarea durerilor de la nivelul picioarelor. Purtarea lor te va ajuta să te bucuri în continuare de activitățile zilnice care îți fac plăcere, cum ar fi plimbări, chiar și alergări prin parc. Există mulți sportivi care poartă șosete compresive pentru a crește nivelul de confort și a-și îmbunătăți performanțele. Tu de ce să nu îți ușurezi viața și să eviți complicațiile aduse de varice?


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial