Tot ce Trebuie să Știi Despre Perna de Alăptat

Perna de alăptat este din nou la modă, din ce în ce mai multe mămici alegând să o folosească. Este un accesoriu multifuncțional special conceput pentru proaspetele mămici care alăptează. Este dispozitivul ideal, deoarece le ajută pe mămici să alăpteze într-o poziție confortabilă. Destul de mare, perna de alăptat are forma unei banane, este ușor curbată, este puțin mai lată atât la centru, cât și la extremități.

La ce poate fi folosită perna de alăptat?

Perna de alăptat are mai multe întrebuințări. În primul rând, poate fi folosită în primele luni de sarcină de viitoarea mămică pentru a dormi mai confortabil în ultimele luni de sarcină. Apoi, se poate folosi ca suport pentru alăptarea nou-născutului.

Un accesoriu confortabil în timpul sarcinii

Perna pentru alăptat este accesoriul ideal pentru proaspetele mămici în timp ce alăptează, precum și înainte de naștere, deoarece unei viitoare mămici îi este destul de greu să își găsească locul în ultimele săptămâni de sarcină și să se odihnească.

Perna de alăptat este ideală pe post de saltea în timp ce alăptezi bebelușul. Atunci când mămica alăptează bebelușul, ambele trebuie să stea într-o poziție confortabilă. Or, aici intervine perna de alăptat. Indiferent de poziția adoptată (culcat sau în șezut pentru alăptarea bebelușului), perna de alăptat permite bebelușului și mămicii să se simtă mai comozi în acest moment de intimitate.

Cum poți alege perna de alăptat potrivită?

Alegerea pernei de alăptat potrivite nu este o misiune ușoară. Înainte de achiziționare trebuie să verifici mai multe elemente pentru a fi sigură de faptul că aceasta este cea care ți se potrivește atât ție, cât și nou-născutului tău.

Umplutura este un element esențial în alegerea unei perne de alăptat. Umplutura este extrem de importantă, deoarece există numeroase posibilități: microbile de polistiren, plută sau alac. Uită de perna cu umplutură de kapok care este o fibră vegetală utilizată pentru unele perne. Este un material extrem de elastic care se îndoaie în momentul în care așezi bebelușul pe ea.

Alacul este o alternativă potrivită, deoarece este o cereală (drept urmare, naturală și bio) care ia forma bebelușului însă fără să își  piardă din structură. Microbilele de polistiren oferă cam aceleași rezultate, însă ar trebui să verifici calitatea unei astfel de perne înainte de a opta pentru această soluție.

Mărimea pernei de alăptat: Perna de alăptat există în mai multe mărimi, însă, pentru a profita de toate posibilitățile oferite de acest accesoriu confortabil, te sfătuim să alegi un model de dimensiuni mai mari. 

Cu alte cuvinte, un model care să te ajute să dormi confortabil în ultimele luni de sarcină și să fie folosit pe post de suport de alăptare de la nașterea bebelușului. Optează pentru un model de 140 cm minimum și de maximum 170 cm. Pentru deplasări optează pentru un model mai compact. În mașină sau în vacanță această pernă te va ajuta să alăptezi bebelușul fără să pierzi reperele și confortul.

Designul pernei de alăptat

Ultimul element de luat în considerare: designul pernei de alăptat. Acest aspect poate părea mai puțin important, însă amintește-ți de faptul că acest tip de pernă este destul de voluminoasă și că trebuie să o folosești de mai multe ori pe zi. 

Drept urmare, este preferabil ca designul său să corespundă cu decorul patului și a camerei. În privința culorilor ai o mulțime de opțiuni la dispoziție, dar și o mulțime de stiluri din care poți alege.

Perna de alăptate este excelentă dacă:

  • Mămica a făcut cezariană;
  • Dacă bebelușul este mai micuț;
  • Dacă bebelușul are reflux gastric;
  • Dacă bebelușul are obiceiul să se arcuiască atunci când îl pui la sân.

Cum se poate întreține perna de alăptat?

Pentru a întreține în mod corect perna de alăptat te sfătuim să optezi pentru un model cu husa detașabilă și care se întreține ușor. Cu siguranță bebelușul va lăsa urme pe perna de alăptat. Pentru a rămâne curată va trebui să o cureți în mod regulat (o dată sau la două săptămâni).

Astfel, dacă alegi un model cu husă detașabilă nu va trebui decât să dai husa jos și să o pui în mașina de spălat respectând instrucțiunile de folosire sau să o speli cu mâna.

Este perna de alăptat un accesoriu indispensabil pentru mămici?

Întreținere, criterii principale, material de umplere, știi acum cam tot ce trebuie despre perna de alăptat. Departe de a fi un obiect inutil, perna de alăptat este un produs extrem de interesant deoarece poate fi extrem de util în ultimele săptămâni de sarcină și după nașterea bebelușului. 

În plus, are o durată foarte lungă de viață, o poți folosi de-a lungul întregii sarcini și mai apoi să o oferi unei prietene sau unei membre ale familiei. Forma sa se adaptează rapid noului proprietar. Pentru a găsi cea mai bună pernă de alăptare te sfătuim să alegi o marcă reputată. 

Așadar, pentru ca mamele să se bucure cât mai mult de timpul petrecut cu bebelușul, perna de alăptare este ideală.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse