Toti parintii vor sa pozeze in aceasta pozitie, insa consecintele pot fi tragice

O fi cea mai draguta imagine pe care o poti surprinde cu copilul tau, insa daca nu esti atent poate avea consecinte teribile.
Nu doar ca ne place sa vedem poze cu alti parinti si copiii lor in postura asta adorabila, dar ne place sa facem si noi astfel de poze.
Putine lucruri sunt la fel de adorabile ca o imagine in care parintele si bebelusul sunt adormiti, copilul pe pieptul tatalui sau al mamei.
Insa pentru cel putin o familie, aceasta imagine a avut consecinte tragice.

„Am atipit, iar cand m-am trezit Charlie nu mai era”

Dr. Sam Hanke avea grija de baietelul lui de 4 saptamani cand a adormit, trezindu-se dupa cateva ore si descoperind ca Charlie, bebelusul sau, e mort.

„M-am asezat pe canapea sa ma uit la TV, iar el statea pe pieptul meu. Am atipit, iar cateva ore mai tarziu, cand m-am trezit, Charlie nu mai era.”

 

Afternoon snuggles ❤️ #snuggles #cuddles #cuddle buddy #baby boy #momlife

A post shared by Natisha McGrandles (@natisha_mcgrandles) on

Aceasta familie nu e singura victima a unei tragedii de genul asta. Multi nou-nascuti mor sufocati stand pe canapea sau manerele fotoliilor, langa parinti.

Uneori aceasta pozitie de somn a bebelusului, desi pare draguta si inocenta, poate duce la morti accidentale cand mama sau tatal nu isi da seama ca bebelusul n-are suficient aer.

3500 de morti accidentale in timpul somnului

Potrivit unui raport al Academiei Americane de Pediatrie, circa 3500 de nou-nascuti mor an de an in SUA in timpul somnului.

Expertii recomanda respectarea catorva reguli pentru a preveni astfel de tragedii:

  • folosirea unei saltele ferme, fara perna
  • evitarea pe cat posibil a dormitului cu bebelusul.
  • Cand bebelusii adorm cu parintii pe canapea, de regula sunt fata in fata. In timp ce amandoi dorm, e foarte probabil ca bebelusul sa alunece intr-o parte si sa ramana intr-o pozitie ce-i blocheaza caile respiratorii.
  • Daca obisnuiesti sa tii nou-nascutul in aceasta pozitie, e extrem de important sa te asiguri ca se afla intr-o pozitie sigura pentru a evita riscul de sufocare sau Sindromul Mortii Subite.
  • Daca tii bebelusul in brate si simti ca te ia somnul, este mai bine sa il pui in patut cu fata in sus, fara patura sau jucarii.

Sursa articol: familyshare.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate