Totul despre bere

Berea este una din cele mai vechi si mai populare bauturi, cu un grad mic de alcoolizare si care, datorita gustului placut si efectului racoritor a ajuns sa faca parte din dieta zilnica a unora dintre noi. Consumata cu moderatie (un pahar pe zi), berea poate avea si un efect benefic asupra sanatatii.

Este o sursa naturala de vitamina B12 in dietele vegetariene

La fel ca painea, care este preparata tot din cereale, berea este o sursa buna de vitamine esentiale vieţii. Pentru a fabrica berea, orzul este mai intai lasat sa incolteasca (maltuit), ceea ce creste valoarea nutritiva a cerealelor folosite. Berea este bogata in special in multe dintre vitaminele de tip B, cum sunt niacin, riboflavin (B2), pyridoxine (B6), folat (B9) si Cobalamin (B12).

De o importanta speciala insa pentru cei care adopta o dieta vegetariana pe timpul verii si nu numai, este faptul ca aceasta constituie o sursa naturala de vitamina B12. Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmata prin cercetari care au demonstrat o absorbtie ridicata de vitamine de tip B la introducerea consumului responsabil de bere in dieta.

Vitamina B12 se gaseste in alimentele de origine animala: carne – mai ales in ficat, lapte, produse lactate, oua, precum si in fructele de mare: crabi, stridii, scoici si are un rol decisiv in buna functionare a sistemului nervos. Astfel, vitamina B12 constituie un aliat pretios in mentinerea acuitatii simtului tactil si auditiv, in perceptia durerii, in echilibru, ca si pentru sporirea capacitatii de invatare, impiedicarea pierderilor de memorie si pastrarea aplombului mental.

Pe langa completarea unei diete sanatoase, vitaminele si mineralele din bere pot avea si alte beneficii asupra sanatatii. Cercetari recente sugereaza ca vitaminele de tip B (B6, B9 si B12) pot furniza consumatorilor de bere o protectie suplimentara impotriva bolilor cardiovasculare.

Este o sursa de fibre

Fabricata din ingrediente naturale (apa, orz, hamei si drojdie), berea este o bautura care face parte dintr-o alimentatie si un stil de viata echilibrat. Pentru ca dieta din timpul verii sa fie sanatoasa si echilibrata, nu trebuie uitat rolul important pe care il joaca fibrele in buna functionare a organismului.

Berea este o sursa de fibre solubile derivate din peretii celulelor de orz, unul dintre ingredientele sale de baza. Doua pahare de bere contin in medie 10% din doza zilnica recomandata de fibre solubile, unele beri putand furniza pana la 30%.

In afara faptului ca te pastreaza in forma, fibrele prezinta si un alt beneficiu prin incetinirea digestiei, absorbtia alimentelor si reducerea nivelului de colesterol, care ar putea contribui la reducerea riscului de boli ale inimii si sindromului metabolic.

Asigura un grad de protectie impotriva bacteriei Helicobacter pylori

Unele cercetari au aratat ca oamenii care consuma bere responsabil beneficiaza de un grad de protectie impotriva bacteriei Helicobacter pylori care este cunoscuta ca fiind cauza majoritatii ulcerelor de stomac si ar putea fi un factor de risc pentru cancerul de stomac. Se considera ca consumul de bere faciliteaza eradicarea acestui organism, datorita unui posibil efect antibacterian.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton