Traditii – cum le creezi si cum le pastrezi

Amintirile care ne raman vii si care ne bucura sunt legate de ceea ce faceam impreuna in familie. Cum sa iti creezi propriile ritualuri?

Ganditi-va la vremea cand erati copii: ce va placea cel mai mult de Sarbatori? Am intrebat mai multi prieteni si cunoscuti cum au reusit ei sa isi creeze propriile traditii (ale noilor familii de tineri parinti) sau daca au respectat traditiile familiilor de origine.

Oare aceste lucruri le-au facut viata mai frumoasa sau mai tensionata?

Cum creezi propriile traditii de familie? Uneori, asta este mai greu de facut decat de spus. Unii dintre noi avem deja ritualuri proprii, obiceirui, dar nu le consideram ca atare.

Stabiliti ce v-ar placea si creati-va propria traditie:

  • Uneori, traditiile se intampla de la sine, dar cel mai bine este sa incepem sa ne cream propriile traditii de familie pur si simplu propunand ideea de a face ceva impreuna, iar daca familia ta se simte bine, faceti acel lucru impreuna iar si iar, pana cand nu se poate mai concepe trecerea peste evenimentul respectiv.
  • Gandeste-te la lucrurile pe care membrii familiei tale adora sa le faca impreuna. Traditiile de Sarbatori (cum este Craciunul sau Revelionul) sunt minunate, dar nu sunt singurele care trebuie sa se intample de-a lungul anului.
  • Faceti impreuna o lista cu activitatile care plac sau ar putea placea familiei.
  • Alege dintre ele unele care sa se potriveasca cu unele dintre evenimentele de familie sau din care poti crea anumite evenimente (prima zi de primavara, prima ninsoare, primul copac inflorit etc.)
  • Incearca sa nu inunzi viata familiei cu prea multe traditii, ele ar putea plictisi sau ar putea banaliza evenimentul.
  • Daca nu toata lumea se simte foarte bine cu aceasta ocazie nou creata, schimba cu altceva, fiindca scopul este ca traditia sa dureze si sa aduca familia laolalta.

Include copiii in planuri
Le dai astfel sentimentul de mandrie pentru faptul ca si parerea lor conteaza si ca si ei sunt parte a traditiei. Cu aceste ocazii, ei vor intelege si de ce face familia lor acele lucruri.

Pe masura ce familia noastra se transforma, se transforma si traditiile. Fie ca inlocuim locul unde se ia masa de Craciun, fie ca la un moment dat folosim farfurii de unica folosinta in loc de portelanurile bunicii…

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii