Tratament natural pentru ten gras şi pori dilataţi

Exces de sebum (faţa luceşte), pori dilataţi, puncte negre… Mai mult de jumătate dintre persoane au tenul gras, acesta fiind cel mai răspândit tip de ten.

Un ten gras secretă o cantitate mai mare de sebum, care, în contact cu impurităţile şi cu celulele moarte de pe faţă, duce la blocarea porilor şi, implicit, la formarea punctelor negre. Zonele cu probleme sunt fruntea, nasul, obrajii şi barbia, unde pielea este mai uleioasă.

Dacă te confrunţi cu această problemă , încearcă acest tratament natural pentru ten gras şi pori dilataţi. Ai nevoie de singur ingredient la îndemâna oricui: roşia.

 

Conform specialiştilor dermatologi, există 3 factori care duc la apariţia de pori dilataţi: excesul de sebum, schimbările hormonale (dacă ai trecut printr-o sarcină, probabil ai observat că pielea a suferit şi ea modificări: dacă pentru unele dintre noi, sarcina a fost benefică în ceea ce priveşte tenul, pentru altele perioada de 9 luni a adus multe probleme la nivelul feţei) şi vârsta.

Cu cât pielea secretă mai mult sebum, cu atât porii devin mai încărcaţi cu ulei natural şi reziduuri şi se măresc. Mărirea porilor duce la apariţia punctelor negre, care nu sunt altceva decât pori înfundaţi cu microbi, bacterii, praf şi celule moarte.

 

Sucul de roşii – tratament natural pentru ten gras şi pori dilataţi

Dacă te confrunţi cu această problemă, încearcă acest tratament natural pentru ten gras şi pori dilataţi: ai nevoie doar de suc de roşii.
Alege două roşii coapte (de preferat, organice, ca să nu conţină chimicale) şi pasează-le în blender. Înmoaie o dischetă demachiantă în sucul de roşii şi tamponează zonele cu probleme. Lasă sucul să acţioneze 20-30 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Sucul de roşii micşorează porii, combate tenul gras, cât şi acneea.
Aplică acest remediu natural pentru ten gras şi pori dilataţi de 2-3 ori pe săptămână.

 

Cum faci ca machiajul să dureze pe un ten gras:

Pentru ca machiajul să dureze mai mult pe un ten gras, iar faţa să nu-ți mai strălucească, aplică pe tenul curat albuş de ou bătut, în care poţi pune câteva picături de zeamă de lămâie, lasă-l să se usuce, apoi indepărtează-l cu apă rece. Poţi trece şi un cub de gheață pe toată fața. Şterge-te bine cu un prosop curat din bumbac şi machiază-te.

 

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda