Tratament umilitor fata de mame, intr-o maternitate din Romania: „Nu te mai screme și nu mai scoate sunete! Când mergi la wc și ești constipată așa țipi?”

O femeie ce a nascut in Iasi, in maternitatea Cuza Voda, a povestit in detaliu intr-o postare de blog experienta cumplita prin care a trecut in perioada cat a fost internata.

Tanara mama a ajuns la spital cu contractii, la ora 11 dimineata, insa i s-a spus ca nu avea sa nasca in ziua respectiva.
Asadar, a avut de rabdat tot travaliul in spital, pana cand avea sa se dilateze suficient incat sa poata naste.

Trvaliul, ce a durat 32 de ore, timp in care femeia nu a putut dormi si era sleita de puteri, a fost marcat de controale frecvente, facute cu brutalitate, care i-au provocat sangerari si dureri ingrozitoare.

„Așa vă trebuie dacă vă place să faceți copii pe bandă rulantă”

In plus, nu doar modul in care medicii au consultat-o a lasat de dorit, ci si maniera in care i se adresau.

„- Nu te mai screme și nu mai scoate sunete! Când mergi la wc și ești constipată așa țipi? Sunete de astea scoți?”

Tanara mama si-a dat rapid seama ca nu are parte de vreun tratament diferit, cand a auzit un alt cadru medical spunandu-i unei gravide „Nu te mai văita atâta! Când ai făcut sex nu ai mai urlat atâta. Așa vă trebuie dacă vă place să faceți copii pe bandă rulantă!”

Dupa ce femeia si-a publicat povestea pe blogul personal, iar postarea a fost preluata de presa, mai multe femei au confirmat cele spuse de mama, sustinand ca si ele au trecut printr-un tratament similar, in aceeasi maternitate.

Conducerea maternitatii a reactionat

Ulterior, mama a fost invitata sa poarte o discutie cu managerul maternitatii, din care conducerea sa isi dea seama despre ce cadre medicale este vorba.

„Am început deja să monitorizez îndeaproape toate chestionarele de satisfacţie, precum şi implicarea şefilor de secţii de a urmări aceste aspecte. Unul dintre principalele lucruri care este menţionat şi în proiectul meu de management este să îmbunătăţesc comunicarea dintre medic şi pacient, care, cel mai probabil din cauza volumului mare de mun­că sau din cauza aglomeraţiei, are de sufe­rit. Drepturile asiguratului conform legii trebuie respectate, iar faţă de cine nu va respecta acest lucru nu voi avea nicio problemă să aplic toate sancţiunile prevăzute de lege, a declarat managerul maternitatii, Robert Danca, pentru ziaruldeiasi.ro.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere