Tratamente cu mărar pentru frumusețea ta

Dacii considerau mărarul o plantă magică, iar grecii, chinezii și indieni l-au folosit pentru tratarea diferitelor boli din cele mai vechi timpuri. Insomnia, digestia dificilă, durerile menstruale, colicii la bebeluși, asteneia, migrenele se pot trata cu mărar, care face adevărate minuni și când este folosit în tratamentele de frumusețe.Uite 2 rețete cu mărar, pentru unghii și ten.

Tratament cu mărar pentru unghii 

Lasă la infuzat semințe de mărar sau plantă crudă, timp de 20 de minute și folosește apoi infuzia ca baie-tratament pentru mână. Unghiile tale vor crește mai repede și nu vor mai fi casante

Tratament cu mărar pentru ten

Dacă ai tenul obosit, o infuzie cu mărar face minuni. Râșnește un pumn de semințe de mărar până devin pudră și toarnă peste pulbere, pe care o pui într-un castron, 2 căni de apă clocotită. Fă o baie de abur, acoperidu-ți capul cu un prosop. 5-10 minute în aburii de la infuzia de mărar sunt suficiente pentru ca tenul să-și recapere luminozitatea și elasticitatea, să te simți și să pari mai tânără cu 10 ani!

Mai poți face o mască pe bază de mărar – toacă fin o legătură de mărar, adaugă o lingură de miere și un gălbenuș de ou și amestecă totul bine, până obții o pastă. Aplică această pastă pe față timp de 20 de minute. Îndepărtează apoi cu apă călduță. Tratamentul se poate efectua o dată pe săptămână – este regenerant, hidratează și hrănește pielea în profunzime.

foto Shutterstock

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin