Tratamente pentru mâini în sezonul rece

Iarna pielea mâinilor are nevoie de o îngrijire specială, prin folosirea unor măşti şi creme emoliente, dar şi prin evitatea produselor care usucă epiderma.

Când vă spălaţi pe mâini, folosiţi săpunuri cu glicerină, aloe vera, sau ulei de măsline, pentru că acestea nu usucă pielea.

Pentru a stimula circulaţia periferică vă puteţi spăla alternând apa caldă cu cea rece. Lasă mâinile în jetul de apă rece câteva minute, apoi schimbă pe apă caldă, timp de 10 minute pe zi.

După ce le uscaţi prin tamponare, vă recomandăm să aplicaţi pe mâini o cremă puternic hidratantă, care conţine vitamine, în special, A şi E.

Se mai poate folosi şi uleiul de bebeluş, glicerina, dar şi uleiurile hrănitoare precum: cel de migdale, argan, porumb.

În afară de aplicarea regulată a cremelor, de-a lungul zilei, este indicat să faceţi şi un tratament intensiv de hidratate a mâinilor. Este de preferat să aplicaţi produsul cu rol de tratament seara, înainte de culcare, pentru a permite acestuia să intre în piele.

În sezonul rece sunt recomandate cremele care au în compoziţie lanolină, gălbenele, propolis, ulei de măsline, pentru că acestea vor ajuta pielea uscată.

O altă soluţie pentru a avea o piele fină, dar şi pentru a îndepărta celulele moarte, este exfolierea. Poţi realiza această operaţiune fie apelând la un produs profesional, fie cu zaţ de cafea.

Tratamente şi măşti pentru mâini

Este de preferat să faceţi aceste tratamente la sfârşitul zilei, pentru a putea purta mănuşi din bumbac până dimineaţa.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este cel mai la îndemână tratament la care poţi apela acasă.  După ce ai încălzit uleiul într-un bol, vei sta cu mâinile cel puţin 15-20 de minute.

Când ai încheiat această operaţiune foloseşte-te de o pereche de mănuşi de bumbac, pentru a menţine umiditatea pielii.

citește continuarea articolului aici

text: Magda Câmpeanu

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin