Trauma prin care a trecut o femeie în timpul sarcinii. „Vomitam de 40 de ori pe zi”

O mamă a vorbit despre greutățile prin care a trecut în timpul sarcinii, dezvăluind că a avut stări de greață și de vomă intense, ajungând să vomite chiar și de 40 de ori pe zi

Jessica Craner a spus că sarcina ei a devenit o experiență „chinuitoare' și că a făcut-o să se simtă că și cum ar fi fost „otrăvită'.

Femeia spune că a avut primele stări de greață și vărsături intense în a șasea săptămână de sarcină și totul a durat timp de 20 de săptămâni.

Jessica suferea de Hyperemesis gravidarum, cunoscută și sub denumirea de sarcină toxică, afecțiune pe care a avut-o și Kate Middleton când era însărcinată cu al treilea copil.

Afecțiunea se manifestă prin forme severe de greață și vărsături, mult mai grave decât sunt cele obișnuite prin care trec, de obicei, femeile însărcinate.

Cum poți să duci mai ușor o sarcină toxică

Jessica a povestit că a rămas traumatizată în urma exeperienței sarcinii toxice.

„De la 6 săptămâni până la săptămâna cu numărul 20 am avut greață și vărsături intense, în mod constant, timp de 24 de ore. Vomitam de până la 40 de ori pe zi. Mă simțeam amețită și slăbită. Trauma mentală de a mă simți atât de îngrozitor și de neputincioasă în a-mi reveni va rămâne cu mine pentru totdeauna. Am luat patru medicamente diferite și nimic nu părea să funcționeze cu adevărat. Eram disperată'. – a povestit ea, citată de Mirror.

O simțeam ca pe o boală. A fost chinuitor, iar percepția oamenilor despre ceea ce mi se întâmpla era disprețuitoare, ceea ce mă făcea să mă simt și mai slăbită. Abia când am născut vărsăturile s-au oprit.' – a adăugat.

Jessica a apelat la ajutorul unui serviciu de asistență dedicat femeilor gravide pentru a primi suportul emoțional de care avea nevoie. În cele din urmă, a putut duce sarcina la bun sfârșit și a născut o fetiță, Anna.

Afecțiunea suferită de Jessica afectează aproximativ 3% dintre femeile gravide și apare, spun medicii, din pricina nivelurilor ridicate ale hormonului de sarcină (BHCG). În general, simptomele încep între săptămâna a 4-a și a 6-a de sarcină și ating punctul cel mai înalt de severitate între săptămânile 9-13. În cele mai multe cazuri, intensitatea simptomelor începe să scadă până șa a 20-a săptămână de sarcină.

Foto – Pregnancy Sickness Supports


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri