Treci cu bine de iarna

Iarna poate aduce cu sine multe neplaceri, de la raceli si gripe, la accidentari. Afla ce nu trebuie sa-ti lipseasca din casa iarna si cum sa te bucuri, cu copilul tau, de anotimpul alb.

Prima mare problema legata de sezonul rece este cand si cat timp poate iesi un copil la aer…

Cum zilele calduroase sunt relativ putine intr-o iarna, si cum recomandarea medicilor este sa iesim cu bebelusii la plimbare inca din primele zile de viata, aceasta e dilema parintilor incepatori. Intre ce temperaturi poate fi scos in siguranta la plimbare cel mic?

Temperaturile peste 1º C nu pun deloc probleme. Imbraca-l pe cel mic in straturi, ofera-i des lichide (care-l ajuta sa-si regleze temperatura corpului), si poti sta linistita 40 de minute la plimbare.

Intervalul poate creste daca vorbim despre un copil care este activ, nu sta doar sa fie plimbat in carucior (acoperit, de preferat, mai ales daca atipeste).

Problemele incep sa apara la temperaturi sub zero grade. La -1º C, poti iesi cu copilul, imbracat corespunzator, dar in reprize mai scurte, de 20-40 de minute (eventual, de doua ori pe zi, dimineata si seara).

-6º C este temperatura sub care nu este indicat sa iesiti din casa.

Eventual, daca vrei ca cel mic sa respire aer mai curat, il poti imbraca la fel ca pentru afara si-l poti tine doua-trei minute in fata geamului deschis, in reprize.

Cum trebuie imbracat copilul pentru iesirea in parc? In cazul bebelusilor, poti opta pentru costumul de „astronaut”, foarte calduros. Copiii activi, de peste opt luni, vor fi deranjati de acest tip de imbracaminte, care le reduce substantial posibilitatea de miscare.

Pentru ei ar fi mai indicata o hainuta de iarna si, ca accesorii, manusi, fular, caciula – care sa le acopere serios fruntea si urechile. Sa tii cont de faptul ca, atunci cand mergeti la drum cu masina si copilul trebuie „instalat” in scaunul pentru masina, nu il poti lasa imbracat in salopeta tip schi/astronaut si nici macar cu haina de iarna.

Asa ca trebuie sa-i gandesti tinuta in asa fel incat sa-i tina de cald, dar sa nu-l incomodeze suplimentar fata de centurile care, si asa, nu ii fac o deosebita placere.

Citeste continuarea in revista BABY – decembrie.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista