Trucuri pentru masajul bebelușului

Momentul ideal

După baie, bebelușul se simte în siguranță în brațele tale. Acesta este momentul ideal pentru a începe mica voastră ședință de masaj delicat. După ce masezi bebelușul și vezi că acesta este relaxat, culcă-l. Vei observa că va adormi foarte repede și va avea un somn profund. Fii atentă să nu-i faci baie sau masaj imediat după masă, ci mai târziu.

 

Crearea unei atmosfere plăcute

Pentru ca masajul să fie reușit, camera în care vă aflați trebuie să fie bine încălzită (la aproximativ 25°C), aerisită dar fără curent de aer, și să nu fie agitație împrejur. Închide mobilul și pune o muzică de ambianță sau un cântec de leagăn plăcut. Creează o atmosferă plăcută, cu lumină slabă și difuză în cameră, pentru a-l ajuta pe bebeluș să se destindă. Ca măsură de siguranță, nu uita să îți scoți bijuteriile, pentru ca acestea să nu te împiedice în mișcările pe care le faci și să nu-l zgârie pe bebeluș.

 

Durata masajului

5 minute sunt suficiente pentru un nou-născut; începând cu vârsta de o lună, putem ajunge până la 10 minute sau mai mult dacă bebeluşul tolerează masajul şi este obişnuit.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire