Trucuri pentru o înghețată cremoasă

Vara se poartă…înghețata. Combinațiile sunt infinite, mai ales că ai la dispoziție o mulțime de fructe. Cum să faci o înghețată cremoasă, fără ace? Uite câteva trucuri de la specialiști.

  • Pentru e evita ca înghețata ta să facă ace (în special înghețatele din fructe fac ace, din cauza faptului că fructele conțin foarte multă apă) poți apela la câteva trucuri.
  • Poți adăuga o linguriță-două de lichior (sau vodca), dar, desigur, în acest caz, copiii nu au acces la desertul lor favorit.
  • Cu cât mai mult zahăr are înghețata ta, cu atât va fi mai cremoasă. Siropul de porumb sau mierea, precum și gelatina te pot ajuta să obții o înghețată mai cremoasă.

 

  • Dacă vrei ca înghețata din fructe, în special, să fie mai cremoasă, este bine să o păstrezi într-un recipient mai puțin adânc, acoperit cu un capac. Atunci când este turnată și păstrată într-un vas adânc, înghețata va face ace.

 

  • Dacă nu ai o mașină pentru înghețată, pentru  apreveni apariția acelor, atunci când compoziția s-a înghețat ușor, dar nu complet, scoate-o din congelator și amestecă încă o dată cu un mixer, apoi pune din nou înghețata la congelator.
  • Folosește un gălbenuș de ou în plus față de rețetă, și un albuș în minus, pentru ca înghețata să fie mai cremoasă.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi