Trucuri pentru revigorarea parului

Se poarta parul lung. Si foarte sanatos. Afla cum poti sa ii redai rapid stralucirea.

Continua sa-l protejezi de soare
Chiar daca nu mai stai la plaja, parul trebuie protejat in continuare de razele soarelui. Prinde-l si accesorizeaza-l cu plase speciale si cu esarfe ori ascunde-l sub palarii.

Sunt la moda – chiar si la inceput de septembrie – cele din paie, albe sau bej, precum si cele foarte colorate si accesorizate.

Nu dormi cu parul prins
Ce-i drept, este cald inca si destul de greu de suportat un par lung si des mai ales pe timpul noptii. Dar pielea capului trebuie sa respire. Macar noaptea…

Pentru ca in timpul zilei ai agresat-o suficient prin pieptanat, aplicarea de produse de styling si prin intinderea sau ondularea parului.

Tratamentele profesionale nu dau gres
Si chiar fac minuni, cu conditia sa ceri sfatul unui hair-stylist si sa te tii de treaba. Produsele capilare din saloane au ingrediente care actioneaza mult mai intens pentru refacerea firelor de par.

Mastile, fiolele ori sprayurile-tratament pot fi folosite si acasa daca respecti indicatiile de pe ambalaj. Totusi este bine ca, saptamanal, sa te lasi pe mana unui specialist, pentru un tratament capilar profesional. Parul tau isi va recapata stralucirea.

Periatul zilnic este obligatoriu
Intotdeauna parul abia pieptanat arata foarte bine! Dar periatul zilnic este obligatoriu si pentru ca intinde grasimea pe toata lungimea firului de par, indeparteaza impuritatile si praful. Evita sa atingi pielea capului in timpul periajului – doar daca parul tau este foarte gras.

Masaj la domiciliu. Dureaza doar 5 minute!
Fixeaza mana dreapta in zona frontala, iar pe cea stanga – in zona occipitala. Apasand energic pielea, efectueaza miscari spre crestet, apoi revino in punctele initiale. Repeta exercitiul de 5-8 ori. Este ideal pentru stimularea cresterii firului de par.

Inamicii de zi cu zi. Fereste-te de ei!
Periatul brutal cu perii aspre, samponarea cu produse neadaptate tipului tau de par, aplicarea produselor de styling in fiecare zi, uscarea cu föhnul, folosirea accesoriilor de ondulare sau de intindere a parului nu fac decat sa-l degradeze treptat, dar sigur! Chiar si o masca poate face rau daca o lasi sa actioneze prea mult.

Ai grija ce mananci. Parul te da de gol!
Parul arata mult mai bine daca ai o alimentatie echilibrata. Mananca multe alimente bogate in calciu, iod, fier, sulf si vitamina B. Deteriorarea parului poate avea si alte cauze decat factorii de mediu. O functionare deficitara a glandelor sebacee poate duce la degradarea firului de par sau la incaruntire prematura.

Trateaza-l cu ingrediente naturale
Adauga zeama de la o lamaie in apa cu care iti clatesti parul si vei vedea ca va deveni mult mai stralucitor. Daca vrei sa il fortifici, aplica la radacina o infuzie de salvie cu rozmarin si sunatoare (in parti egale). Tinctura de ardei iute face minuni impotriva caderii parului!

Foto: Dreamstime


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete si moda
Buton