Trucuri rapide de detoxifiere

După o mesele copioase, condimentate cu alcool și fum de țigară, corpul tău se resimte. Câteva mici trucuri de detoxifiere te ajută să te simți din  nou în formă.

 

Împotriva durerilor  de cap

Excesele de sărbători ți se urcă la cap – la propriu! După zilele de dezmăț culinar și orele de stat în fum, durerile de cap te pot chinui. Scapi rapid de ele folosind o tehnică simplă de presopunctură – între degetul mare și arătător al mâinilor se formează un v. Dacă presiune pe capătul acelei porțiuni, timp de 5 minute sau masezi zona în sensul invers acelor de ceas, durerile de cap dispar ca prin minune.

 

Combate excesele

Medicii nutriționiști recomandă suplimente cu probiotice în perioada de Sărbători. Acestea combat efectele alcoolului și privării de somn asupra organismului și întăresc imunitatea. Probioticele ajută și sistemul digestiv, supus la mari încercări în zilele încare mâncăm mult și încălcăm toate regulile de alimentație corectă.

Scapă de indigestie

Indiferent cât de rezistent îți este stomacul, combinațiile de la mesele festive îl pun la mare încercare. Te scapă de indigestie un cocktail din rădăcină de ghimbir și semințe de fenicul. Rade o bucată de rădăcină de ghimbir (circa 2 cm) și amestecă împreună cu o linguriță de semințe de fenicul. Adaugă amestecul într-un pahar cu ceai de mentă și bea-l călduț. Stomacul tău îți va mulțumi!

Remediu rapid de detoxifiere

După excesele culinare, un remediu rapid de detoxifiere îți ajută organismul să funcționeze la parametri normali. Stoarce sucul dintr-o țelină sau din 3-4 tulpini de țelină (apio) și bea-l pe stomacul gol. Asta te va ajuta să reechilibrezi nivelul de aciditate din stomac și să elimini toxinele.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport