Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 afectează la fel și copiii, și adulții

Tulpina britanică a virusului SARS-CoV-2 nu afectează copiii mai mult decât adulții. Aceasta este concluzia medicilor din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Dr. Maria Van Kerkhove, medic OMS, a explicat la ce să trebuie părinții să fie atenți pentru a descoperi din timp dacă micuții au simptome de infecţie cu noua tulpină a SARS-CoV-2.

„La copiii foarte mici boala este foarte uşoară şi ei nu au atât de multe simptome ca adulţii. Unii copii pot prezenta simptome gastro-intestinale, precum diaree sau vărsături, dar uşoare. Însă majoritatea copiilor tind să aibă infecţie asimptomatică, ceea ce înseamnă că nu au deloc simptome”, a transmis medicul OMS, citat de Mediafax.

Citește și: În România, din ce în ce mai mulți copii ajung la spital cu COVID-19

Medicul a mai precizat că studiile realizate în Marea Britanie au scos la iveală faptul că mulţi copii s-au infectat cu noua tulpină a virusului SARS-CoV2, iar motivul este deschiderea școlilor și interacţiunea celor mici care a favorizat răspândirea bolii. Experții în sănătate susțin că dacă respectă regulile de distanţare socială şi cele sanitare, copiii sunt protejaţi împotriva COVID-19.

Citește și: O fetiță de 11 ani a murit după ce i s-a făcut brusc rău. Copilul avea COVID-19

„Şi oamenii de ştiinţă se uită la modul în care se transmite virusul, la boala pe care o provoacă şi, din fericire, până acum aceste variante nu par să provoace boli mai severe în niciun grup de vârstă. Prezentarea bolii arată la fel, şi severitatea arată la fel ca şi la celelalte variante de SARS-CoV-2 care circulă. În ceea ce priveşte transmisia, la varianta de virus care a fost identificată în Regatul Unit s-a observat o creştere a transmisibilităţii la toate grupele de vârstă. Aceasta include o transmisie sporită şi în rândul copiilor mici”, a adăugat dr. Maria Van Kerkhove.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri