UK: Un bebeluș a murit din cauza febrei Lassa

Tragedie într-o familie din Marea Britanie. Un nou-născut a murit, în urmă cu mai bine de o săptămână, din cauza febrei Lassa, o boală virală acută, endemică în anumite părți din Africa de Vest. Două rude ale copilului au luat și ele boala, potrivit presei internaționale.

Copilul și rudele călătoriseră recent în Africa de Vest, au anunțat autoritățile pe 15 februarie. Unul dintre adulți bolnavi și-a revenit, iar celălalt se află încă în spital.

Ce este febra Lassa?

Febra Lassa este o boală virală răspindită de șobolani. De regulă, Africa de Veste este cea mai afecatată de această boală, înregistrându-se anual circa 300.000 de cazuri de îmbolnăvire și 5.000 de decese provocate de infectarea cu acest virus. Virusul care provoacă febră Lassa este purtat de o anumită specie de șobolani care trăiesc în Africa de Vest, Centrală și de Est.

Citește și: Medicul pediatru Mihai Craiu: Ce este bronșiolita și cum afectează copiii

Adesea, virusul febrei Lassa provoacă simptome ușoare, precum stări febrile ușoare, dureri musculare și dureri de cap. În cazurile grave, apar dificultățile de respirație, stări de vomă, probleme neurologice, sângerări și chiar insuficiență de organe. Specialiștii susțin că febra Lassa devine fatală în proporție de 1%.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri