Un băiat din Bistrița a murit după ce a consumat o băutură energizantă

Un adolescent în vârstă de 13 ani a murit subit pe terenul de fotbal, într-o localitate din Bistrița Năsăud. Băiatul era sportiv și cum a ieșit pe teren, i s-a făcut brusc rău.

Cei prezenți în locul incidentul spun că de totul s-a petrecut din cauza unei băuturi energizante pe care băiatul a băut-o după antrenamente. Se mai spune, de asemenea, că tânărul nu ar fi avut o alimentație corespunzătoare în acea zi.

Tragedia s-a petrecut miercuri, 21 februarie 2024, în localitatea Maieru, din județul Bistrița. Tânărul, în vârstă de 13 ani, a participat la un antrenament ușor, a spus antrenorul. Iar după programul de exerciții a luat sfârșit, băieții au fost lăsați pe teren. Potrivit martorilor, băiatul a consumat o băutură energizantă la scurt timp după antrenamente, iar în jurul orei 18 a început să se simtă rău. El a început să tremure și a acuzat mai multe dureri la nivelul corpului, iar starea lui s-a agravat rapid.

Citește și: Bauturile energizante i-au mutilat soțul pe viață. Povestea cutremuratoare a femeii

La fața locului au fost trimise două echipaje SMURD de la Sângiorz Băi, medicii găsindu-l pe băiat în stop cardiorespirator. Din păcate, manevrele de resuscitare aplicate nu l-au putut salva pe băiat, așadar a fost declarat decesul copilului la locul solicitării.

„La locul solicitării au fost direcționate echipajul de prim ajutor SMURD la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Paramedicii sangeorzeni au găsit băiatul în stop cardiorespirator și au început imediat aplicarea protocolului de resuscitare, continuat și la sosirea echipajul cu medic.

Din păcate, in ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul băiatului în vârstă de aproximativ 13 ani nu a răspuns manevrelor aplicate în cadrul protocolului de resuscitare, medicul fiind nevoit să îi declare decesul la locul solicitării', a precizat pentru Bistrițeanul.ro, Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița.

Băiatul făcea fotbal de câțiva ani, participa la competiții de profil și nu avea nicio problem de sănătate cunoscută. El mai avea doi frați mai mici acasă, unul de 3 ani și unul de 7.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri