Un baietel autist a construit cea mai mare replica a Titanicului din LEGO

Un baietel de origine islandeza, pe nume Brynjar Karl, a reusit sa surprinda o lume intreaga dupa ce a construit cea mai mare replica a Titanicului, exclusiv din piese de LEGO.

11 luni de munca, 56.000 piese de LEGO si o ambitie incredibila

Pustiul de doar 10 ani a reusit o performanta unica in lume, construind un Titanic din LEGO lung de 8 metri si 1.5 m inaltime.
Pentru construirea replicii vaporului gigant au fost necesare 11 luni de truda si cca 56.000 piese de LEGO.

Copilul a devenit faimos in urma acestui proiect, atat de faimos incat replica Titanicului a plecat catre Statele Unite pentru a fi expus la muzeul dedicat faimosului vas.

Pentru construirea miniaturii, baietelul a avut parte de suportul intregii familii si a pritenilor, bunicul sau fiind inginer de profesie.
Totodata, pentru a putea fi achizitionate atatea piese de LEGO, prietenii si familia au donat bani pe parcursul celor 11 luni.

Titanicul in miniatura i-a adus o victorie asupra propriului diagnostic crunt

Gratie acestui proiect finalizat, copilul a reusit sa castige propria batalie cu diagnosticul sau. Brynjar a avut mereu dificultati in socializare, iar la scoala a fost intotdeauna marginaliat si penalizat la note pentru performantele sale insuficiente.
De cand a reusit performanta incredibila, baiatul si-a imbunatatit rezultatele scolare, nu mai are nevoie de profesor special si a reusit sa se integreze printre colegii sai de clasa.

Astazi, la 5 ani de la performanta, baiatul poate da interviuri si poate fi un exemplu de urmat pentru mii de alti copii si adulti care, asemenea lui, au probleme de socializare din pricina autismului.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau