Un băiețel de 4 ani impresionează cu geniul său. Numără până la 100 în șapte limbi și citește Harry Potter

Un băiețel în vârstă de 4 ani a devenit cel mai deștept copil din Marea Britanie, după ce a dovedit că are abilități intelectuale desăvârșite.

Teddy Hobbs are 4 ani și a devenit cel mai tânăr membru Mensa, din țară. Mensa este un grup internațional pentru persoanele cu IQ ridicat, fondat în 1947, care acceptă doar membri care au un IQ de peste 98.

Teddy a obținut un scor de 136, din maximul de 160, la testul Stanford Binet și a intrat în grup când avea trei ani și nouă luni.

Părinții au fost uluiți de geniul copilului

Copilașul s-a născut în urma unei proceduri de fertilizare in vitro. Părinții copilului, Beth și Will Hobbs, au declarat că nu se așteptau ca băiatul să fie acceptat în Mensa.

„Am făcut un test IQ, unde practic i-am spus că va sta cu o doamnă să rezolve mai multe jocuri tip puzzle pentru o oră. I s-a părut minunat”, a mărturisit mama băiatului, în vârstă de 31 de ani, potirvit The Sun.

„După ce a terminat testul, ne-au spus că e eligibil pentru a fi acceptat în Mensa. Am zis: Poftim? Ştiam că poate face lucruri de care alţi copii de vârsta lui nu erau capabili, dar nu realizasem că e atât de inteligent”, a adaugat Beth Hobbs.

Bebelușii sunt mai inteligenți decât se credea. Ei știu cum să le facă pe mame să zâmbească mai mult

Teddy este capabil să citească Harry Potter, când părinții îi permit. Și face asta pentru a se relaxa. În plus, și jocurile de cuvinte încrucișate îl relaxează pe micuțul geniu. El mai poate număra până la 100 în șapte limbi străine.

Băiețelul nu e interesat de activitățile specifice vârstei lui

Beth spune că geniul lui Teddy este și o binecuvântare, dar și un blestem. Băiatul manifestă puțin interes față de unele dintre lucrurile mai „normale' de care se poate bucura un băiat, cum ar fi jocurile cu mingea și televizorul.

„Când am născut-o pe fiica noastră, i-am cumpărat lui Teddy o tabletă, ca să ne putem concentra asupra fetiței. Dar el nu a fost niciodată foarte interesat să joace jocuri. În schimb, îi place să folosească aplicațiile pentru a încerca să învețe să numere până la 100 în cât mai multe limbi străine. Asta înseamnă distracție pentru el” – a mai spus mama lui Teddy.

„Nu poate trece nimic pe lângă el, el ascultă totul. Își va aminti conversațiile pe care le-ai avut cu el la Crăciunul de anul trecut.' – a mai spus femeia.

Părinții încearcă să aibă mare grijă la cum se dezvoltă comportamentul lui Teddy, având în vedere geniul său, pentru a-l împiedica să dezvolte orice fel de „complex de superioritate'.

„Poate citi orice îi punem în față!”

Cu toate acestea, deocamdată nu este conștient de abilitățile sale în comparație cu alți copii de vârsta lui.

Beth a adăugat: „Ajungem încet-încet la punctul în care în grădiniță încep să facă un curriculum mai formal. Prietenii lui pot să citească câteva litere ale alfabetului – între timp el poate citi Harry Potter.

Evident că nu-l lăsăm să citească Harry Potter – alegem cărți mai adecvate din punct de vedere emoțional, dar el este în esență la stadiul în care poate citi orice îi punem în fața.'

Băiatul visează, momentan, să devină medic.

„Are o idee cum că ar vrea să devină medic într-o zi, pentru că lui și prietenilor le place să se joace de-a doctorii la creșă. Dar dacă îl întrebi ce vrea să fie, va spune că vrea doar să se concentreze să fie el, Teddy'.

Foto – captură Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri