Un băiețel despre care se credea că are indigestie a fost diagnosticat cu leucemie. „A căzut pe podea, țipând de durere!”

Un băiețel în vârstă de 5 ani care acuza dureri de stomac și despre care părinții credeau că are o banală indigestie, a primit un diagnostic cumplit din partea medicilor.

Zachary a fost înscris la grădiniță anul acesta, iar băiatul a fost foarte încântat de noile experiențe în prima săptămână. „S-a distrat de minune și i-a plăcut foarte mult, a spus mama lui, Taylor.

„A căzut pe podea și se ținea de stomac, țipând de durere!”

Dar când a venit weekendul, Zachary și sora lui, Mylah, în vârstă de 9 ani, au venit acasă cu dureri de burtă, iar mama lor credea că problemele erau din cauza mâncării de la școală și grădiniță.  

„Avea febră, se plângea de dureri de stomac, era foarte letargic, palid și lipsit de poftă de mâncare. A vomitat o dată, dar și sora lui a vărsat, așa că am presupus că aveau același lucru. Nu ne-am gândit prea mult la asta. Numai că după câteva zile, Mylah s-a făcut bine, iar Zachary nu„, a continuat Taylor, care mai are doi copii.

La doar o săptămână după ce au apărut primele sale simptome, starea lui Zachary s-a deteriorat brusc.

„A căzut pe podea și se ținea de stomac, țipând de durere” – și-a amintit Taylor. Fără să stea pe gânduri, și-au dus de urgență băiețelul la spital, unde medicii au început să facă investigații.

Doi băieței, gemeni, se luptă pentru viețile lor după ce au fost diagnosticați cu o afecțiune extrem de rară

Câteva zile mai târziu, părinții băiatului aveau să primească o veste zguduitoare.

„Eram în drum spre spital de la serviciu și soțul meu mi-a spus că tocmai i s-a zis că Zachary are leucemie. Corpul meu a intrat într-un șoc total. Am simțit furnicături în tot corpul, mă simțeam rău. Am izbucnit în plâns pe marginea drumului. A fost o nenorocire absolută„, a povestit mama îndurerată.

Diagnosticul final al lui Zachary a fost leucemie limfoblastică acută.

În loc să învețe să citească, să scrie și să se joace cu colegii de clasă, băiatul a fost imediat aruncat într-un program intens de chimioterapie și steroizi.

„Durerea articulară este un simptom al leucemiei”

„Ne-a fost groază de cuvântul ‚cancer. Singura ușurare a fost că are unul dintre cele mai comune tipuri de leucemie, care se poate vindeca și rata de supraviețuire este de aproximativ 85 la sută.' a spus Taylor.

Medicii au spus că boala lui Zach a început, probabil, să se dezvolte cu 12 luni mai devreme, când a avut dureri articulare, amigdalele umflate și vocea răgușită.

„Ne-am făcut chiar și o radiografie și nu se vedea nimic atunci„, explică Taylor.

„Nu crezi niciodată că va fi cancer, dar se dovedește că durerea articulară este un simptom al leucemiei. Odată ce simptomele încep, se răspândește rapid în tot corpul. Până am ajuns la spital, în 90% din măduva lui osoasă erau celule canceroase. Hemoglobina lui era atât de scăzută și, odată ce continuă să scadă, inima se oprește. Dacă nu-l duceam atunci la spital, nici nu mă pot gândi la ce s-ar fi putut întâmpla cu el' – a continuat femeia.

În timp ce boala lui Zachary este acum în remisie, tratamentul cu chimioterapie va trebui să continue încă doi ani, iar mobilitatea sa actuală este limitată la un scaun cu rotile.

Taylor speră că în luna ianuarie Zachary să fie suficient de bine pentru a se întoarce la școală. Deocamdată, însă, ea încă se teme că fiul ei ar putea primi oricând un alt diagnostic cumplit.

„Sunt absolut îngrozită de recidivă', a mai spus Taylor, gândindu-se că sunt șanse de 10 până la 20% ca boala să recidiveze. „Frica de necunoscut și șansa lui mică de supraviețuire sunt lucrurile pe care nu ni le putem scoate din minte' – a încheiat ea.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri