Un băiețel s-a stins în brațele mamei sale după ce medicii i-au ignorat simptomele unei afecțiuni grave

O mamă și-a pierdut fiul în vârstă de numai câteva luni, după ce medicii i-au spus în mod repetat să nu se îngrijoreze că băiatul „nu are nimic”.

Louise Martin (39 de ani) a povestit cum fiul ei, Joshua, a fost diagnosticat cu streptococ de grup B (GBS) la trei zile după ce s-a născut, iar infecția a provocat complicații severe, inclusiv leziuni cerebrale.

GBS este cea mai frecventă cauză de infecție la nou-născuți din Marea Britanie, care poate fi transmisă la bebeluși în jurul nașterii.

Louise devenise îngrijorată de faptul că copilul ei a început să mormăie și nu avea poftă de mâncare – semne ale unei infecții cu GBS. După ce a fost trimisă acasă de la Spitalul Lister din Stevenage la o zi după nașterea lui Joshua, Louise a sunat de două ori la medic în legătură cu îngrijorările ei, dar i s-a spus că nu este nimic de care să-și facă griji.

La vârsta de două zile, Joshua a fost internat din nou la Spitalul Lister unde a fost diagnosticat cu meningită GBS și i s-a pus un ventilator. Joshua a suferit leziuni grave ale creierului și a trăit timp de opt luni cu complicații grave înainte de a muri în brațele mamei sale.

Louise, din Hitchin, Herts., a spus: „Durerea pierderii lui Joshua este încă la fel de crudă acum ca și atunci, l-am iubit atât de mult. Ne-am pierdut fiul nostru frumos, fiicele noastre un frate pe care l-au adorat, iar bunicii și-au pierdut singurul nepot. Cred că Joshua ar fi în continuare aici cu noi și ar fi trăit o viață fericită și sănătoasă dacă infecția cu GBS ar fi diagnosticată mai devreme.

Abia după ce m-am informat mai bine mi-am dat seama cât de comună este GBS. Este greu de înțeles de ce nu se face mai mult pentru a identifica și preveni cauzarea infecției.”

Louise, care are două fiice, trage un semnal de alarmă cu privire la tragedia prin care a trecut și cere ca mamele să fie testate pentru streptococul de grup B spre sfârșitul sarcinii, astfel încât planurile de îngrijire să poată fi ajustate dacă este necesar.

Louise a adăugat: „Deși este prea târziu pentru Joshua, sper doar că, spunându-mi povestea să pot contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la GBS. Dacă îi pot ajuta pe alții împărtășind ce sa întâmplat cu familia noastră, atunci poate că moartea lui Joshua nu va fi fost total în zadar.

Nu am fost sfătuită despre GBS în niciuna dintre celelalte sarcini ale mele și singurul lucru pe care mi-l amintesc în timpul sarcinii mele cu Joshua a fost o moașă care a întrebat la o programare prenatală dacă am fost diagnosticată anterior cu GBS, ceea ce nu am făcut-o.

Nu știam ce este GBS în acel moment, așa că nu m-am gândit mai mult la asta. Întotdeauna am fost nervoasă în timpul sarcinii ca urmare a pierderii primului nostru copil, dar sarcina mea cu Joshua a fost relativ simplă. Cu toate acestea, ceva nu a fost în regulă. La scurt timp după ce s-a născut Joshua, a început să mormăie și nu se hrănea.

Cu toate acestea, de fiecare dată când am încercat să-mi exprim îngrijorarea, mi s-a spus că nu am de ce să-mi fac griji. Chiar și atunci când am fost trimiși acasă, am simțit că ceva nu este în regulă.”

Foto –


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Mai multe din Stiri
Buton