Un barbat si-a hranit copilul nou-nascut la san, pentru prima oara

Un cuplu din nordul Americii a trecut prin momente dificile, dupa ce fetita lor a venit pe lume printr-o nastere complicata. Mama nu a apucat sa isi tina bebelusul in brate imediat dupa nastere, insa tatal a intervenit si i-a luat locul temporar, „alaptand” el insusi micuta.

Mama fetitei a avut o nastere dificila, cauzata de preeclampsie, afectiune ce cauzeaza tensiune ridicata pe parcursul sarcinii. Astfel, s-a impus nasterea prin cezariana.

La scurt timp dupa cezariana insa, femeia a facut convulsii si a fost necesara o perioada de tratament si recuperare.

„Am fost primul care a hranit la san bebelusul”

Prin urmare, micuta Rosalie, de 3.6 kg, a fost data in bratele tatalui:

„O asistenta a venit cu o frumusete de fetita. Am mers in salon, m-am asezat si mi-am scos tricoul, pentru contact piele-pe-piele.
Asistenta a zis ca trebuie sa incepem hranirea cu formula de lapte. M-a intrebat apoi daca vreau sa imi atasez un sfarc si sa o alaptez cu adevarat.
Eu, glumet din fire si dispus sa incerc aproape orice, am zis <>.”

Asistenta a atasat de pieptul tatalui un sfarc artificial, conectat la un tub, ce se alimenta dintr-un recipient cu formula de lapte.

„N-am mai alaptat in viata mea si nici nu-mi inchipuiam ca o voi face. Am fost primul care a hranit la san bebelusul!

Am simtit o legatura imediat ce am vazut-o. Am fost primul care a tinut-o in brate si sper ca am ajutat-o sa se obisnuiasca cu alaptare.”

Barbatul a postat evenimentul inedit pe Facebook, impreuna cu imagini graitoare. Cei mai multi dintre oameni au aplaudat gestul, considerand ca e extrem de important pentru bebelus sa aiba parte de contact piele pe piele si sa se obisnuiasca cat mai repede cu alaptarea.

Sursa: BBC
Imagini: Maxamillian Kendall Neubauer 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie