Un bebeluș de 7 luni a murit pentru că părinții îl hrăneau cu alimente fără gluten

Un bebeluș de 7 luni din Belgia a murit din cauza faptului că părinții îl hrăneau cu alimente fără gluten. Copilul primea lapte vegetal, mai exact lapte de quinoa, deși o astfel de dietă este foarte periculoasă pentru un bebeluș atât de mic.

Copilul a murit din cauza malnutriției

Părinții bebelușului se pare că aveau un magazin cu produse naturiste în orașul Beveren, din Belgia. Conform Independent, cel mic a murit din cauza malnutriției, el cântărind doar 4 kilograme la 7 luni.

Cazul nu este unul nou – copilul a murit în iunie 2014 – însă abia acum, după un proces de 3 ani, tribunalul i-a găsit vinovați pe părinți.

Pe lângă malnutriție, bebelușul Lucas făcuse în ultimele zile de viață și insuficiență respiratorie. Ulterior, rezultatele autopsiei au arătat că micuțul era deshidratat, iar stomacul său era gol.

Verdictul tribunalului a fost unul pe măsura faptelor părinților – cei doi au fost acuzați pentru moartea copilului. Părinții au fost cei care și-au diagnosticat singuri copilul ca fiind alergic la lactoză și cu intoleranță la gluten. Bebelușul nu fusese dus niciodată la medic, nu avea dosar de sănătate nicăieri, nici măcar cei de la Asistența Socială nu știau de existența lui', a declarat unul dintre avocații care se ocupă de acest caz.

Mai mult decât atât, atunci când a prezentat primele semne de îmbolnăvire, părinții și-au dus copilul la un medic homeopat.

În apărarea lor, Sandrina și Peter, părinții copilului, au spus că nu au mers cu bebelușul la doctor pentru că nu au știut că acesta ar avea vreo problemă. Conform avocatului lor, aceștia au crezut că micuțul Lucas e doar mofturos la mâncare.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau