Un bebeluș din Suceava a murit după ce s-a înecat în timpul botezului

Un bebeluș din Suceava, în vârstă de șase săptămâni, dus de urgență la spital după ce s-ar fi înecat în timpul botezului a încetat din viață. Copilulului i s-a făcut rău după ce a fost scos de preot din cristelniță, pentru ar fi înghițit prea multă apă.

Incidentul a avut loc la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Suceava.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, declara duminică seara doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, potrivit presei locale.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, menționând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. În plus, acesta a mai  explicat că a stat de vorbă cu preotul care a oficiat botezul, iar el i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu.

După moartea caopilului, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Foto  – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri