Un bebeluș a murit pentru că ar fi fost legănat prea violent

Un bebeluș în vârstă de șase luni din Botoșani a decedat pentru că ar fi fost legănat prea tare.

Părinții fetiței au sunat la 112 când au observat că micuța nu mai respiră, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva viața copilului.

Potrivit celor spuse de mamă, copilul se simțea rău de câteva zile și respira cu dificultate, iar femeia i-a dat sirop de tuse. În urma necropsiei efectuate la solicitarea poliției, s-a constatat că fetița a murit din cauza sindromului copilului zgâlțâit', relatează observatornews.ro.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Ce este sindromul copilului zgâlțâit

Sindromul copilului zgâlţâit se referă la simptomele care apar în urma zgâlţâirii violente sau scuturării cu putere a copilului. Părintele apelează adesea la acest gest de forţă atunci cand copilul plânge, iar el (adultul), depăşit de situaţie şi disperat, îl ia pe cel mic de subțiori şi-l zgâlţâie cu putere, în încercarea de a-l face să nu mai plângă, fără a-şi da seama că îi face ceva rău.

Medicii ne avertizează însă că zgâlţâirea copilului poate avea consecinţe extrem de grave asupra sănătăţii celui mic: leziuni la nivelul creierului, coastelor, al retinei si la nivelul membrelor.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau