Un comentariu de pe Facebook a salvat viata copilului sau

Dupa ce a trecut prin momente de cumpana si si-a dat ulterior seama cat a fost de norocoasa ca a avut sansa sa isi dea seama de pericolele unui simptom, dupa ce a facut o postare de Facebook. Acum, femeia incearca sa avertizeze si alte viitoare mame, pentru a stii sa nu ignore acest simptom.

Totul a inceput cu o mancarime pe tot corpul

Christina DePino s-a plans pe Facebook de mancarimi in timpul sarcinii, moment in care prietenii sai virtuali au avertizat-o ca ar putea suferi de colestaza de sarcina, o problema hormonala ce afecteaza functionarea vezicii biliare si poate provoca decesul in uter al bebelusului, daca este lasata netratata.

„Initial a inceput ca o mancarime pe tot corpul, apoi s-a accentuat pe palme si pe talpi. Am ajuns la punctul in care nu mai puteam dormi noaptea, imi sangerau picioarele si palmele de la atata scarpinat.”

Imediat ce mi-am tinut fetita in brate, tot ce puteam gandi a fost ‘dar daca?’

Dupa ce prietenii de pe Facebook i-au spus sa fie precauta, caci ar fi putut fi vorba despre colestaza, femeia insarcinata in 35 de saptamani a cautat pe internet „colestaza in sarcina” si a aflat ca aceasta afectiune i-ar putea fi fatala bebelusului sau.
Atunci a decis sa contacteze imediat medicul, in cele din urma fiind diagnosticata cu colestaza de sarcina. Medicul ei i-a recomandat ca nasterea sa aiba loc prin inducere, inca de la 37 de saptamani, pentru a putea diminua riscul asupra fetitei sale.
Astfel, femeia a adu pe lume la 37 de saptamani si 2 zile, o fetita perfect sanatoasa, pe nume Lexa Rae.
„Imediat ce mi-am tinut fetita in brate, tot ce puteam gandi a fost ‘dar daca?’.
Dar daca nu as fi scris pe Facebook? Daca nimeni nu mi-ar fi spus? Asa mi-am dat seama ca trebuie sa le anunt si pe celelalte femei.”

Mama si-a atins scopul, postarea ei in care avertizeaza alte viitoare mame fiind redistribuita de aproape 25.000 de ori.

Sursa: Today.com

Imagine: Facebook Christina DePino


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate