Un copil a decedat in urma unei operatii de rutina, intr-un spital privat din Bucuresti

Caz socant in Bucuresti, dupa ce doi parinti si-au pierdut copilul in urma unei operatii de rutina, desfasurata la un cunoscut spital din Bucuresti, potrivit stirileprotv.ro. Tatăl băiețelului anunță că depune plângere la parchet. Spitalul a sesizat, de asemenea, Parchetul, iar în acest caz se fac cercetări pentru moarte suspectă, procurorul cerând autopsie. 

UPDATE 23 octombrie. Medicii legiști de la Institutul Național de Medicină Legală au stabilit cauza morții în cazul băiețelului de un an și zece luni. Este vorba de un șoc hemoragic, în urma unei hemoragii interne. Potrivit Ministerului Sănătății, procedurile igienico-sanitare au fost respectate în acest caz. Însă Colegiul Medicilor a fost sesizat pentru a verifica dacă și conduita terapeutică a fost cea potrivită. 

UPDATE. Conform libertatea.ro, clinica privata în care a avut loc incidentul, nu făcut niciun comentariu deocamdata. Reprezentantii sai au spus doar ca nu pot comenta cazul pana cand nu obtin rezultatele expertizei medico-legale a INML. Au precizat, insa, ca parintii copilului au fost cei care au apelat numarul de urgenta, solicitand o ambulanta SMURD. Un comunicat emis de Ministerul Sanatatii arata ca „o echipă a Direcției de Sănătate Publică București verifică astăzi modul în care s-au respectat procedurile și protocoalele medicale în cazul copilului de 1 an și 10 luni care a decedat la un spital privat din București, după ce a fost operat de hernie inghinală.'

Baietelul, in varsta de un an si 10 luni s-a stins dupa ce a fost operat la un spital privat de hernie inghinala. Interventia chirurgicala ar fi avut loc sambata, iar in noaptea de sambata spre duminica cel mic a decedat.

Desi parintii au alertat personalul medical, au fost ignorati timp de 9 ore

Parintii copilului sustin ca au observat ca baietelul se simtea rau si au incercat sa alerteze medicii, insa au fost ignorati timp de 9 ore, iar mamei i s-a explicat ca starea baiatului este una normala.

Cel mic a fost operat in cursul zilei de sambata, in jurul orei pranzului, iar 30 de minute mai tarziu era mutat de la terapie intensiva pe salon. Baietelul a fost dat mamei in brate, pentru a fi mutat, salonul fiin la 4 etaje distanta de terapia intensiva.

„Tremurau toate asistentele si medicii de garda”

Parintii l-au monitorizat functiile vitale copilului, iar cand au observat ca nivelul de oxigen din corp incepe sa scada, au alertat din nou cadrele medicale.
Acestea din urma au reactionat lent si stangaci, venind in ajutorul copilului cu un balon de ventilare mecanica, nicidecum cu un aparat pentru defibrilare.

„Manevrele de resuscitare au inceput extrem de stangaci. Pana s-au apucat ele sa puna perfuzii, sa faca ce trebuie. Tremurau toate asistentele si medicii de garda. Am sunat la 112 sa vina SMURD.', a explicat mama pentru sursa citata.

Echipajul SMURD a ajuns la fata locului in 4 minute si a continuat resuscitarea, insa fara succes. Copilul a fost declarat decedat.

In urma tragediei, parintii au fost in continuare ignorati de reprezentantii spitalului. Pentru pierderea suferita, parintii vor depune plangere penala impotriva spitalului.

Imagine: stirileprotv.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau