Un copil de 3 ani luat de o ambulanță fără medic a decedat în drum spre spital

Tragedie în Botoșani. Un copil în vârstă de trei ani a murit în drum spre spital. Părinții copilului au chemat ambulanța dat prima mașină care venise să ia micuțul nu avea medic.

Cazul s-a petrecut miercuri seară, când un echipaj medical a fost chemat într-o localitate care se afla la 50 km distanță de spital.

„Din descrierea părinților, copilul a avut o pierdere scurtă de conștiență, asemănătoare unei crize de la febră și a fost trimis în prima clipă un echipaj de tip B, cu asistent medical. La trei minute, dispecerul nostru a reluat legătura cu tatăl și a întrebat dacă copilul are semne vitale, iar pe un ton calm s-a răspuns: copilul are puls și respiră. Asta nu necesita trimiterea unui al doilea echipaj. Având în vedere confirmarea despre starea copilului, familia s-a oferit să iasă în întâmpinare, pentru a reduce din distanță și s-au întâlnit la jumătatea traseului. La preluare, echipajul a găsit copilul în asistolă – activitate cardiacă absentă – și pupilele dilatate, palid. El a fost preluat fără semne vitale. În momentul acela a fost cerută o ambulanță cu medic, pentru că era motivație, și s-a efectuat resuscitarea până la sosirea echipajului cu medic, continuată apoi de acel echipaj”, a explicat Nicușor Curteanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Botoșani, potrivit digi24.ro.

Acesta a mai spus că nu a fost trimisă de prima dată o ambulanță cu medic pentru că dispecerilor li s-a spus că micuțul are puls și respiră și aceștia s-au gândit că ets evorba despre „o criză efemeră, de al a febră”.

„S-a dorit să nu se piardă timp, sunt 50 de kilometri distanță, o mașină a plecat. Dacă la discuția după 3 minute se spunea: copilul este în aceeași stare, de multe ori se întâmplă, trimitem un al doilea echipaj, pentru că nu facem risipă de el. Nu au fost motive, pentru că ni s-a spus că copilul respiră și are puls și ne-am gândit că este o criză efemeră, de la febră, copiii fac convulsii des și… nu putem alerta un echipaj cu medic de fiecare dată când un copilul face febră. Procedăm de fiecare dată când ceva amenință și pune în pericol viața copilului„, a completat purtătorul de cuvânt.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri