Un copil, de 8 ani, din Pakistan, riscă să fie condamant la moarte pentru blasfemie

Un hindus, în vârstă de 8 ani, din Pakistan, riscă să fie condamant la moarte pentru blasfemie, după ce a urinat intenționat în biblioteca unei școli coranice.

Aceasta este cea mai tânără persoană acuzată de blasfemie din Pakistan. Băiatul a fost luat în custodia poliției, sub acuza că ar fi urinat în mod deliberat pe un covor dintr-o bibliotecă a unei școli coranice, unde se afleau cărți religioase, potrivit preesei internaționale.

Citește și: Un copil și-a împușcat mortal mama după ce femeia îl înșelase pe tatăl său

Copilul a fost eliberat pe cauțiune săptămâna trecută, iar acest lucru a atras furia mai multor musulmani care au atacat un templu hindus. Autoritățile au intervenit în zonă pentru a-i potoli pe locuitori și 20 de persoane au fost arestate după atac.

Familia băiatului trebuie acum să stea ascunsă și mai multe comunități hinduse care locuiau în vecinătatea familiei respective au fost nevoite să-și părăsească locuințele.

„Nici măcar nu este conștient de aceste probleme de blasfemie. Încă nu înțelege care a fost crima sa și de ce a fost ținut în închisoare timp de o săptămână„ a spus o rudă a băiatului.

Foto – Twitter


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri