Un copil de 8 ani a vrut să se sinucidă. I-a spus mamei că îi este mai bine adormit decât treaz | VIDEO

Lindsey McGarry, mama a doi copii, a fost de-a dreptul șocată în momentul în care a mers în dormitorul fiului ei de opt ani și l-a surprins în timp ce se cățăra pe pervazul geamului. În momentul în care l-a întrebat ce face el i-a spus că vrea să scape de greutăți.

Lindsey a simțit că i se taie respirația în momentul în care a realizat că fiul ei voia să-și pună capăt zilelor.

'Adormit îmi este mult mai bine decât treaz', i-a spus Rex, băiețelul ei, explicându-i că pur și simplu vrea să scape de greutăți.

Rex suferă de autism și se luptă cu o mulțime de sentimente contradictorii și anxietate, iar mersul la școală i-a transformat viața într-un adevărat coșmar.

Mama lui povestește că la început abia aștepta să înceapă școala. După un timp însă a devenit extrem de frustrat și anxios spunând că el nu poate înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul lui.

Acum, la vârsta de 9 ani, aproape că a renunțat la școală, iar mama susține că sistemul educațional nu face altceva decât să-i înghenucheze fiul.

Citește și: Scrisoarea unei fetițe cu autism a emoționat o lume întreagă. Cum își descrie ea viața

În 2013, când Rex a fost diagnosticat cu Tulburări de spectru autist, mama lui și-a spus că în sfârșit înțelege ce se întâmplă cu băiatul ei și de acum va fi ajutat și va primi terapia de care are nevoie. Ea a fost foarte încrezătoare în rezultatele ce spera să apară.

Dar într-o bună zi a avut șocul vieții ei când a intrat în camera copilului și l-a găsit pe pervazul ferestrei hotărât să-și pună capăt zilelor. Mama a izbucnit în lacrimi și și-a luat copilul în brațe strâns. Rex i-a spus că nu ar fi vrut să moară, dar vrea să scape de anxietate pentru că nu-i mai poate face față.

 

Mama spune că a stat de vorbă cu fiul ei și i-a promis că va face tot ce îi stă în putință pentru a se simți mai bine. Mai mult, i-a cerut să promită că dacă îi mai vin astfel de gânduri îi va spune imediat.

 

lindsey m

Mama vrea să dea statul în judecată

Lindsey nici nu mai insistă ca fiul ei să meargă la școală, pentru că el i-a explicat cât de greu îi este să se concentreze din cauza afecțiunii de care suferă.

'Rex mi-a spus că pentru el este o tortură. Să asculte ce predă profesorul este ca și cum ar încerca să recunoască o piesă din muzica clasică în timp ce 100 de televizoare merg cu sonorul la maxim'.

Citește și: Testul care detecteaza autismul in 10 minute

Pentru a putea rezista unui program școlar, băiatul ar avea nevoie de o clasă restrânsă adaptată nevoilor lui, însă așa ceva nu există.

Profesorii de școala catolică, știindu-i situația s-au oferit să meargă din când în când acasă la băiat pentru a o ajuta pe mama lui cu educația copilului.

Lindsey susține că își dorește să-i ofere fiului ei șanse la o viață normală, pentru că este un copil foarte inteligent și cu un potențial incredibil. Pentru asta ea a inițiat o strângere de fonduri pentru a-și putea permite un avocat și un proces prin care intenționează să obțină în instanță dreptul ca băiatul ei și alții ca el să beneficieze de școli speciale cu fonduri alocate de autoritățile statului.

Sursă: mirror.co.uk
Foto: capturi Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau