Un copil de 19 luni a murit după ce părinții au refuzat să-l vaccineze și l-au tratat de meningită cu remedii naturiste

Un cuplu care deține o companie de suplimente nutritive și care se împotrivește vehemnt vaccinării copiilor este acuzat că și-au lăsat băiețelul să moară de meningită încercând să-l trateze cu remedii naturiste în loc de medicamente.

David și Collet Stephan au pledat nevinovați în fața procurorilor care i-au acuzat că nu au asigurat tratamentul copilului de 19 luni, lăsându-l astfel lipsit de apărare în fața bolii.

Potrivit autoritățile, cuplul nu a chemat ambulanța și nici nu au mers la medic până când copilul nu a încetat să mai respire. În schimb i-au dat suplimente, picături și au stat lângă el.

Mama copilului le-a spus procurorilor că un prieten le-a spus că fiul lor are meningită- o inflamație cauzată de infectarea de lichid la nivelul creierului și al măduvei spinării.

Citește și: Ce se intampla daca nu te speli pe maini. Avertismentul unui tatic despre consecintele devastatoare

Femeia susține că ea și soțul ei au încercat să întărească sistemul imunitar al copilului dându-i extract din frunze de măslin, proteine din zer, apă cu sirop de arțar și suc din fructe de pădure.

După două săptămâni, timp în care băiețelul devenise letargic, au decis să-i dea mixtură din oțet de mere, rădăcină de hrean, ardei iute, ceapă, usturoi și rădăcină de ghimbir.

În felul acesta copilul a fost dus la spital în stare extrem de gravă, fiind pus imediat la aparate care să îl mențină în viață, pentru că nu mai respira. După cinci zile, medicii l-au decuplat de la aparate pentru că micuțul nu mai avea nicio șansă se supraviețuire.

Acum, familia se află în proces. Procurorii au făcut publice înregistrările de la proces, în care cuplul vorbește despre tratamentul pe care l-a dat copilului.

Părinții acuză autoritățile că se folosesc de tragedia lor

David Stephan și Collet, părinții copilului, dețin o companie de suplimente nutritive. În 2004 autoritățile încercaseră fără succes să oprească firma din distribuirea unor suplimente despre care cei doi producători susțineau că ar vindeca bolile psihice și tulburările bipolare.

Citește și: Pericolul din casele noastre. Un copil a fost la un pas de a se stinge sub privirile mamei sale care îl filma | VIDEO

Procurorii au precizat că nu susțin nicio clipă că părinții nu-și iubeau copilul sau că l-au lăsat intenționat să moară, ci îi acuză pentru faptul că nu au mers cu el la medic pentru a beneficia de tratamentul corespunzător.

Pe de altă parte, David, tatăl copilului, îi acuză pe procurorii că se folosesc de tragedia lor pentru a obține precedentul și pentru a reuși astfel să oblige părinții să-și vaccineze copiii prin intermediul instanței. Asta în condițiile în care Collet și David sunt vehemenți împotriva vaccinării.

Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi părinți riscă cinci ani de închisoare.

Sursă: rawstory.com
Foto: Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau