Un nou-nascut a murit din cauza unui banal pupic

Micuta Eloise venise acasa din maternitate abia de o saptamana cand mama ei a observat o schimbare majora in orarul de masa.

Alarmata de scaderea drastica in greutate a bebelusului sau, mama a dus-o la spital unde in scurt timp bebelusul a incetat din viata.

Medicii au concluzionat ca micuta Eloise a murit din cauza unui banal pupic primit de la cineva care avea o durere in gat.

In urma testelor efectuate ulterior la spital, s-a depistat ca Eloise contactase virusul herpes simplex candva dupa nastere.

Virusul herpes simplex, cunoscut sub denumirea de herpes, se transmite prin sarut sau prin folosirea in comun a obiectelor personale precum a periutei de dinti sau a tacamurilor.

Cand un bebelus este infectat cu virusul herpes simplex, acest virus se poate raspandi direct la nivel cerebral, devenind astfel fatal.

Eloise herpes
Conform Yahoo News, s-au facut toate eforturile posibile pentru ca viata micutei Eloise sa fie salvata. Aceasta a  fost conectata la un aparat pentru respiratie artificiala, insa au aparut complicatii si Eloise a contactat si o infectie cu stafilococ. La doar 24 de zile de la nastere, micuta Eloise a incetat din viata in bratele mamei sale.

Ceea ce a fost cu adevarat socant pentru parintii sai, a fost faptul ca medicii au declarat ca cel mai probabil fetita lor a murit din cauza unui banal pupic primit de la cineva care avea o durere in gat.

Dupa aceasta tragedie, Sarah Pugh, mama micutei Eloise, vrea sa traga un semnal de alarma si sfatuieste parintii sa limiteze accesul vizitatorilor la nou-nascuti si sa nu permita sa fie pupati daca persoanele care vin in vizita prezinta semne de raceala, declarand ca isi doreste ca nicio alta familie sa nu fie nevoita sa treaca prin tragedia prin care au trecut ei.

Medicul Gino Pecoraro, declara „Acesta este una din acele situatii in care preventia este singurul tratament disponibil”.

 

UPDATE: 22 septembrie 2016

Un nou caz al unui bebelus ce s-a imbolnavit de herpes dupa ce a fost pupat, a ajuns in atentia presei.

Amy Stinton a fost foarte ingrijorata atunci cand lui Oliver, bebelusul ei in varsta de un an si 2 luni i-au aparut pe corp eruptii.

Amy l-a dus la spital crezand ca cel mai probabil, micutul Oliver a facut varicela insa in ruma analizelor, a aflat ca de fapt fusese infectat cu virusul herpetic.

Se pare ca Oliver s-a imbolnavit dupa ce a fost pupat de o persoana care suferea de dureri in gat.

Amy a postat pe contul sau de Facebook o imagine cu Oliver, insotita de urmatorul mesaj: „Asta se intampla cu bebelusii care intra in contact cu cineva care are dureri in gat. Acum Oliver are virusul herpes si va trai cu el toata viata. Data viitoare ganditi-va bine inainte de a pupa un bebelus.”

Oliver a fost mai norocos decat micuta Eloise, pentru ca fiind mai maricel, organismul lui a putut lupta cu virusul.

Bebelusii precum Eloise, care nu au implinit 3 luni sunt in mod special vulnerabili la virusul herpetic deoarece nu au sistemul imunitar destul de dezvoltat pentru a lupta cu infectia.

La acesti bebelusi, herpesul poate cauza infectii la nivel cerebral, la nivelul ochilor si al organelor ceea ce poate duce la dizabilitati sau chiar la deces, asa cum s-a intamplat in cazul lui Eloise.

Sursa: news.yahoo.com; scarymommy.com
Foto: Facebook.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul