Un patron de restaurant a interzis accesul copiiilor

Un patron de restaurant din Germania a luat decizia de a interzice accesul adultilor insotiti de copii minori mai mici de 14 ani, incepand cu ora 17:00.

Patronul restaurantului Oma’s Küche (Bucataria Bunicii) a generat valuri de controversa in Germania dupa ce a interzis accesul minorilor sub 14 ani la cina. Barbatul sustine ca decizia a fost una luata dupa o perioada lunga in care ar fi fost necesara.

Am atins cumva un punct in care spui: Pur si simplu nu se mai poate asa”, a explicat patronul decizia sa pentru o agentie de presa straina.

Restaurantul se confrunta cu probleme in ceea ce priveste minorii primiti in restaurant de ceva timp. Cireasa de pe tort ar fi fost insa, sustine barbatul, momentul in care cativa copii i-ar fi stricat o rama foto antica din restaurant.

„Parintii zambesc, mananca si nu le pasa”

Cu ceva timp inainte insa, patronul povesteste cum clientii lui ar fi avut de suportat copii ce trageau de fata de masa de pe mese, aruncau cu pahare, iar parintii lor stateau si se uitau.

Parintii „luau la cunostinta, zambeau si continuau sa manance nepasatori”.
Detinatorul localului a explicat ca prin aceasta interdictie nu incearca sa ii pedepseasca pe cei mici, ci mai degraba interdictia e valabila pentru parintii ce „nu isi pot controla copiii”.

Interdictia a starnit multe valuri de critica, atat in presa nemteasca, cat si in mediul online, insa barbatul sustine ca multi alti patroni de restaurante au sustinut masura
Astfel, barbatul sustine ca doreste sa ofere o „oaza de liniste” pentru clientii ce pasesc in restaurantul sau.

Autoritatile, reprezentate in acest caz de Lars Schwarz, seful autoritatii ce reglementeaza hotelurile si restaurantele, a explicat ca fiecare afacere e libera sa decida daca permite sau nu accesul copiilor.
Cu toate acestea, decizia patronului de restaurant nu este vazuta cu ochi buni: „In aceasta tara incercam sa fim prietenosi cu copiii.”, a declarat acesta din urma.

Sursa: dw.com

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau