Un pensionar, de 90 de ani, a donat 100 mii de lei unei Maternității din Sibiu

Ioan Muțiu, un pensionar, în vârstă de 90 de ani, originar din județul Sibiu, și-a donat economiile pentru ajutorarea nou-născuților cu patologii complexe. Bărbatul, care tăiește în București, a donat 100.000 de lei Maternității Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu pentru programul de combatere a morții premature.

„Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriaşă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muţiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecţie de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital', a declarat Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv Salvaţi Copiii România, potrivit alephnews.ro.

Citește și: Numărul copiilor născuți prematur a crescut în pandemie

Banii vor fi folosiți pentru a dota Maternitatea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu opt canale, necesar pentru monitorizarea activităţii cerebrale a nou-născuţilor. Un astfel de echipament costă 128.342 de lei și oferă posibilitatea medicilor de a face evaluări precise, cuantificabile neurologic în cazul micilor pacienți.

„Aparatul permite monitorizarea activităţii cerebrale a nou-născuţilor la termen şi prematuri, ajutând în principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar şi la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferiritelor complicaţii ale afecţiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrală, identificarea impactului unor terapii asupra funcţionalităţii creierului şi monitorizarea terapiei anticonvulsivante', a precizat dr. Livia Ognean, şeful Secţiei de Neonatologie, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

În 2021, dintre cei 2.185 de nou-născuți veniți pe lume la Maternitatea din Sibiu, 400 au fost prematuri.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri