Unde ii aniversezi ziua de nastere?

O zi de nastere reusita necesita o organizare serioasa: invitatii, meniu, distractie pentru toate grupele de varsta: noroc ca exista firme care au facut o afacere din organizarea petrecerilor pentru copii.

An de an, cu cateva saptamani inainte de ziua de nastere a copilului tau, se repeta acelasi scenariu si iti trec prin minte aceleasi intrebari: sa organizezi petrecerea de aniversare acasa, intr-un spatiu de joaca aflat in cel mai apropiat mall sau intr-un loc conceput special pentru petrecerile celor mici?

Sa apelezi la o firma de inchiriat costume sau sa gasesti, singura, jocurile care sa nu-i plictiseasca pe copii? Ce mancare sa pregatesti? Cum sa arate tortul?

Dar oare ce cadou sa-i cumperi sarbatoritului/sarbatoritei? Iar lista intrebarilor poate continua la nesfarsit. In ultima vreme, datorita cererilor venite din partea parin­tilor, numarul firmelor speciali­zate in organizarea de petreceri pentru cei mici a crescut conside­rabil. Oferta lor este din ce in ce mai variata, adaptata dorintelor si, bineinteles, bugetului fiecarei familii.

Carmen, mama unei fetite de sapte ani, a acceptat ca micuta Corina sa-si sarbatoreasca ziua de nastere intr-un spatiu de joaca dintr-un centru comercial.

„Acesta este locul pe care l-a ales ea pentru a-si sarbatori ziua. Nu am incercat s-o influentez in niciun fel, mai ales ca vine aici frecvent si ii place. Un astfel de loc este foarte bun pentru parinti, care, timp de doua ore si jumatate-trei, scapa de griji, povesteste Carmen.

Meniul celor cincisprezece invi­tati, animatoarele, filmatul, pozele copiate pe CD-uri, plus supravegherea, toate au costat-o pe ma­mica circa 650 de lei.

Un pret re­zonabil, spune ea, avand in vedere ca a scapat de stresul pregatirii unui astfel de eveniment, care ar fi presupus ca ea sa se ocupe de mancare, sa deco­reze casa, sa aleaga muzica si jocurile si, apoi, sa-i supraveghe­ze pe cei mici.

Bunele maniere cer ca, daca primesti un cadou, sa-l deschizi in fata invitatului. Cu cei mici, operatiunea asta e riscanta – ei nu isi pot ascunde eventuala nemultumire.

Intr-un loc adaptat nevoilor copii­lor, ei se pot bucura de cele mai noi si mai atractive jocuri, se pot „scalda in bazinele cu bile (da, da, chiar si copiii mari sunt incantati de piscinele cu bile) si pot dansa alaturi de instructoarele care atrag atat privirile copiilor, cat si pe cele ale parintilor.

Dincolo de distractie, unul dintre cele mai importante criterii care ii determina pe parinti sa apeleze la serviciile unor astfel de firme este siguranta.

Din acest motiv, cele mai cautate locatii sunt cele care au un personal de supraveghere numeros si care dispun de jucarii de calitate (din plastic sau cauciuc, din materiale moi, de preferat fara parti detasabile.
Acestea sunt regulile pentru copiii mici, dar si cei mari se pot accidenta serios la locul de joaca.

Ei sunt mult mai energici, si joaca lor se poate transforma cu usurinta in simulare de lupte, asa ca este indicat ca mobilierul sa fie din plastic, fara colturi (sunt preferate mesele rotunde), vopsite in culori vii (pen­tru a stimula pofta de joaca a copiilor), iar suprafata podelei sa fie acoperita cu materiale aderente, care sa previna alunecarile si ca­derile dure.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Pas cu pas