Urgente sau false probleme in sarcina

Pe parcursul sarcinii te confrunti cu diferite simptome, mai mult sau mai putin obisnuite. Unele simptome pot fi alarme false, insa altele trebuie sa te puna in alerta si sa te trimita de urgenta la medic.
Organismul femeii insarcinate trece prin multiple schimbari, de aceea este important sa stii cand este cazul sa te ingrijorezi.

Urgente false I

Ai greturi, varsaturi matinale si modificari ale obiceiurilor alimentare– nu te ingrijora! Sunt manifestari neurovegetative ale sarcinii la inceput.

Urinezi des, fara durere sau usturime- uterul apasa vezica urinara.

 

Ai cefalee tranzitorie, ameteala, tremuraturi – iti scade glicemia.

Sfat! Mananca 3 mese principale si 2 gustari.

Ai palpitatii si senzatia de nod in gat' – nu te speria daca nu persista. Ti se pigmenteaza abdomenul, mameloanele, zona genitala si fata, dar vestea buna este ca petele dispar spontan dupa nastere.

Secretia vaginala este mai abundenta in sarcina, insa nu necesita tratament atat timp cat analizele bacteriologice sunt in limite normale.

 

Urgente false II

Arsurile la stomac apar din al doilea trimestru, fiind cauzate de refluxul gastroesofagian si de schimbarea de pozitie a stomacului, prin cresterea in dimensiuni a uterului.

Bine de stiut! Evita alimentele condimentate si bauturile acidulate, mananca putin si des pentru a evita disconfortul dupa masa.

Sanii vor fi angorjati si poate sa apara secretia lactata, dar este normal deoarece sanii se pregatesc si ei pentru marele eveniment si secreta colostru, care este necesar copilului in primele zile de viata.

 Retine! Un regim de viata cat mai echilibrat te va ajuta sa eviti somnolenta sau insomnia. Insa, daca totusi te vei confrunta cu una dintre ele, in caz de somnolenta dormi cat e nevoie, iar in caz de insomnie recomand ceai de tei, yoga, plimbari in aer liber.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate