Vacanta de iarna

Ura! S-a terminat scoala, la gradi­ni­ta e inchis si a sosit vacanta de iarna. Er si Fi nu mai pot de nerabdare sa afle ce vacanta le-au pregatit Mama si Tata Dino.

Oare o sa-i duca la ferma, ca anul trecut, sau la mare, sau poate o sa ramana in oras si o sa mearga la patinoar?

Surpriza! Anul acesta, puii au fost suficient de cuminti si Mama si Tata Dino s-au gandit sa-i raspla­teas­ca pe ma­su­ra. Er si Fi vor merge la schi. De cum au aflat vestea, cei doi pui au in­­ceput sa-si faca listele pentru bagaje.

Iata cam la ce s-a gandit Fi: obligatoriu, costum de schi, caciulita cu Spider­man si chiar si cizmulitele speciale. Apoi, sigur ar trebui sa-si ia arbaleta. Da­ca apare vreun Tigru sau, Doamne fereste, vreun urs pe acolo prin munti? El trebuie sa fie pregatit! {i poate ca ar trebui sa-si ia si niste provizii speciale de ciocolata si pufuleti, ca ii trebuie energie pentru sporturile de iarna.

Er are o lista mai lunga: pijamaluta groa­­­sa cu ursuleti, papuceii portocalii cu tigrisori, ursuletul albastru care canta, masinutele vorbitoare, 2 biberoa­ne mari in care sa incapa cat mai mult lapte si multe prajituri si dulciuri. E mare nevoie de asa ceva cand mergi la munte!
Puii si-au pregatit bagajele si au coborat voiosi la masina. Si au plecat cu totii la drum.

Au traversat campii, dealuri, paraie si rauri si, dintr-odata, in fata a aparut muntele. Era chiar asa cum si-l imaginase Fi: mare, cu multi brazi si multa zapada. Repede au ajuns si la cabana, si-au lasat bagajele in camera si au pornit in marea aventura pe schiuri.
— Mama Dino, uite cum pot sa merg! striga Er fericit!
— Eu merg si mai bine, pentru ca am peste 4 ani si sunt mai priceput! striga si Fi.

Citeste continuarea in revista BABY – ianuarie-februarie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista