Vaccinarea anti-COVID-19 a mamelor care alăptează este sigură și este recomandată de OMS

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății recomandă vaccinarea anti-COVID-19 a mamelor care alăptează. Aceștia spun că vaccinarea proaspetelor mămici nu prezintă niciun fel de risc nici pentru ele, nici pentru sugar.

„Pentru a marca Săptămâna Mondială a Alăptării, 1-7 august, OMS îndeamnă femeile care alăptează să se vaccineze împotriva COVID-19. Alăptarea este una dintre cele mai eficiente modalităţi de asigurare a sănătăţii, furnizării anticorpilor şi protecţiei împotriva COVID-19 a copilului, iar vaccinarea mamei care alăptează nu prezintă niciun risc pentru mamă şi sugarul ei. Alăptarea are multe avantaje pentru mamă şi copil şi trebuie continuată atât în timpul infecţiei COVID-19, cât şi după vaccinarea mamei. Virusul care cauzează COVID-19 nu a fost detectat în laptele matern', potrivit unui comunicat al CNCAV.

Potrivit sudiilor efectuate până în prezent, continuarea alăptării este șigură chiar dacă mama se îmbolnăvește de COVID-19.

Citește și: Serul anti-COVID-19 Moderna produce cei mai mulți antocorpi în laptele matern

„Mamele care alăptează şi care au primit vaccinul au în lapte anticorpi, care ar putea ajuta la protejarea copiilor lor de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, se mai arată în comunicat.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri