Vanataile nu au ce cauta in dragoste

Intr-o postare facuta pe reteaua de socializare Facebook, o mama a decis sa vorbeasca despre dragoste si vanatai, dupa ce un angajat al spitalului la care a ajuns cu fiica sa in varsta de 4 ani, dupa ce a fost lovita de un coleg de gradinita, i-a spus acesteia ca sigur baiatul a lovit-o pentru ca o place.

Merritt Smith a ajuns la un spital din Ohio cu Joni, fiica sa in varsta de 4 ani, dupa ce un baietel de la gradinita a lovit-o peste fata cu o jucarie de metal.

Micuta Joni a avut nevoie de copci sub ochiul drept, iar imaginea in postata de mama sa pe Facebook (imagine ce a inregistrat peste 33.000 de share-uri) se vede ca fetita era plina de vanatai si avea fata umflata.

Cand Merritt a ajuns la spital cu Joni, a fost complet socata de ceea ce un angajat al spitalului a decis sa ii spuna fiicei sale.

„I bet he likes you.”Dear man at the registration desk at Children’s hospital, l’m positive that you didn’t think that…

Posted by Merritt Smith on Tuesday, October 6, 2015

 

Iata care a fost mesajul postat de Merritt pe pagina sa de Facebook.

„Draga angajat la spitalului de pediatre, sunt convinsa ca nu te-ai gandit foarte mult atunci cand i-ai spus ce i-ai spus fiicei mele. Imediat ce am auzit, mi-a fost clar ca de acolo porneste totul. Ce ai spus tu, implementeaza ideea ca a rani pe cineva inseamna ca il placi si planteaza ideea ca violenta este acceptabila.

Fiica mea in varsta de 4 ani stie ca nu asa aratam cuiva ca il placem si asta nu a fost o alegere buna. In acel moment, cand fiica mea era lovita si aflata intr-un loc strain, cand ii era teama ca va primi o injectie sau ca va fi cusuta, tu trebuia sa fii persoana care ne ajuta in schimb, cuvintele tale s-au transformat intr-un mesaj clar, ca cineva care te place, iti va face rau, te va rani fizic.

Nu. Nu pot sa fiu in regula cu un astfel de mesaj, nu poate un astfel de mesaj sa fie mai puternic decat mesajul ca nu asa ne manifestam afectiunea fata de cineva.

In calitate de angajat al spitalului, fie ca realizezi sau nu, ai putere de influenta. Probabil ca ai crezut ca mai detensionezi situatia. Este momentul sa iti asumi responsabilitatea pentru mesajele pe care noi, ca societate le transmite copiilor nostri. Nu ii spune fiicei mele in varsta de 4 ani, care are nevoie de copci pentru ca un coleg de gradinita a lovit-o, „Sunt convins ca te place”. NU”

Merritt, a mai precizat intr-un comentariu la postarea sa ca „nici trasul de par nu este un semn de afectiune. Copiii trebuie sa isi respecte unul altuia corpurile. Daca ma placi, spune-mi ca ma placi, deseneaza-mi ceva, scrie-mi o scrisoare, o poezie, dar nu confunda agresiunea cu afectiunea”.

Merritt a tinut sa precieze ca nu da vina pe baietelul de la gradinita sau pe parintii acestuia, ci ca scopul postarii sale este de a atrage atentia asupra unui aspect foarte important din viata copiilor nostri si asupra faptului ca trebuie sa ii invatam de mici ca vanataile nu au ce cauta in dragoste.

De asemenea, Merritt a tinut sa precieze ca nu crede ca angajatul spitalului a intentionat sa faca ceva rau: „Fiecare dintre noi suntem intr-un proces de dezvoltare si invatam din propriile experiente, astfel ca ceea ce a fost, nu trebuie sa ramana. Constientizarea, empatia si responsabilizarea sunt principalele mele tinte cu acest mesaj.

Nu doresc sa atac spitalul sau sa obtin concedierea angajatului, pentru ca stiu ca nu a avut intentii rele.”

Spitalul de pediatrie unde a avut loc incidentul, a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, comentand cele intamplate: „Am luat la cunostinta comentariul facut de angajatul spitalului nostru fata de familia care avea nevoie de asistenta. Desi stim ca acel comentariu nu a fost facut cu intentii rele, dorim sa ne cerem scuze pentru incident si sa va asiguram ca este ceva ce noi luam in serios. Comentariul facut de angajatul nostru nu reprezinta filozofia noastra ca institutie. Am luat toate masurile necesare pentru ca acest tip de incidente sa nu se mai repete niciodata”.

Sursa: yahoo.com
Foto: 123rf.com; facebook.com/merrittsunshine
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau