Vara în bucătărie: 5 accesorii comode pentru preparate pline de culoare

Sezonul estival aduce preparate care mai de care mai interesante și apetisante, care pot fi pregătite în nenumărate moduri. Indiferent dacă ești pasionată de gătit sau nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie, tot s-ar putea să ți se facă poftă de un fresh sau să petreci o seară cu prietenii și să vrei să pregătești un platou cu bruschete. 

Pentru ca totul să fie cât mai simplu și mai rapid, câteva accesorii pentru bucătărie te vor ajuta indiferent ce inspirație ai. Iată ce să folosești pentru a păstra culoarea și prospețimea din preparate, fără să depui mai mult efort decât este necesar.

Blender

Începem cu începutul: are blenderul vertical avantaje? Da, o mulțime! Combinațiile surprinzătoare sunt de regulă câștigătoare în ce privește chiar și cele mai pretențioase gusturi. Un blender vertical este perfect, compact, ușor de manevrat dar și puternic. Te poți baza pe el pentru un milkshake, dar și pentru un cocktail non alcoolic și cu fructe, în care vrei să aduci toată aroma serilor de vară. 

Dacă îți este mai ușor, poți apela la un astfel de blender și pentru frappe sau pentru a mărunți gheața aromată și a face granita. Efectul va fi cu siguranță unul wow. 

Mixer

Ceea ce e nu poate fi făcut la blender, este probabil potrivit pentru un mixer. În caz că ai nevoie de un aluat ușor pentru un pandișpan plin de fructe sau o tartă rapidă care să-ți lase gura apă, mixerul îți mai oferă practic o pereche de mâini în ajutor. 

Îl poți folosi pentru a face rapid o compoziție de clătite obișnuite sau americane și tot cu mixerul poți retușa piureul preferat al celor mici pentru a fi cremos și omogen. Și mixerul este ușor de folosit, comod și cu viteze care să fie în armonie cu ritmul tău de muncă. 

Storcător de fructe 

Zmeură, căpșune, mango sau banane și portocale, toate pot fi stoarse pentru a obține un suc natural, exact cu ingredientele pe care ți le dorești. Un astfel de aparat vine cu diferite funcții și te poate scoate din impas când vrei să dai puțină culoare paharelor simple de apă. 

Poți stoarce lămâie și păstra sucul la rece pentru momentul când vei dori o limonadă rapidă. Nu ezita să faci combinații neașteptate. S-ar putea să ai surprize plăcute tocmai pentru că ai încercat. Poate îți faci propria ta aromă, de ce nu?

Grill electric

Pentru zilele toride sau serile înăbușitoare, când nu mai vrei să încingi cărbunii și să ai răbdare să atingă o anumită temperatură, poți alege un grătar electric pentru a scurta timpul de gătire și a obține rezultate aproape identice. Singurele diferențe sunt lipsa fumului și posibilitatea reală de a controla temperatura (probabil vei avea indicații exacte cu privire la temperatura potrivită fiecărui preparat). 

Orice tip de carne poate fi gătit cu succes și la un astfel de grătar. De asemenea, poți atinge gustul perfect și pentru frigărui, sparanghel, ciuperci sau chiar gustoasele scrijele. 

Prăjitor de pâine 

Poate să pară restrictiv faptul că un astfel de prăjitor este doar pentru pâine, dar tocmai din acest motiv ai putea să scapi din vedere un detaliu interesant. Acele tartine sau bruschete, cu pâine prăjită, pot fi decorate exact așa cum vezi pe rețelele de socializare. 

Dacă te îndrepți spre desert, alege un gem, o dulceață, miere de albine, o combinație de brânza dulce și stafide sau unt de arahide. Pentru a obține un aperitiv colorat și sățios, pâinea poate fi asociată cu avocado și roșii cherry, sau poți alege cremă de brânză și prosciutto, hummus sau chiar ouă fierte și ciuperci trase la tigaie. Va fi un deliciu!

Economia de timp, inspirația, efortul minim și gustul ideal sunt caracteristicile unui accesoriu de bucătărie care își face treaba perfect. Vara sunt ceva mai multe opțiuni în ce privește alimentele proaspete și autohtone și tocmai de aceea ne este pe plac o ieșire din ritmul obișnuit de gătit și pregătit doar preparatele de zi cu zi. Alege accesorii de bucătărie pe care știi că le vei folosi cu drag și care ți se potrivesc și profită de vară cu toate culorile și aromele pe care aceasta le oferă. Preparatele sănătoase se realizează cu un strop de atenție, o doză de inspirație și 100% calitate a ingredientelor. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat de Beko


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton