Varsator (21 ianuarie – 19 februarie)

Caracteristici generale ale zodiei
Perioada: 21 ianuarie – 19 februarie
Planeta dominanta: Uranus
Element definitoriu: Aer
Verb caracteristic: a sti
Calitati: capacitate intelectuala, comunicare
Culorile zodiei: bleumarin, gri
Pietre pretioase: opal, safir, ametist
Metale: plumb, uraniu
Zi favorabila: sambata
Numere norocoase: 4 si 8
Locuri prielnice: orasele aglomerate

Varsatori celebri: David Lee Gallagher, Elijah Jordan Wood, Alicia Keys, Anna Pavlova, Christina Ricci, Cindy Crawford, Geena Davis, Jeniffer Aniston, Lisa Marie Presley, Mia Farrow, Natalie Imbruglia, Oprah Winfrey, Charles Darwin, Charles Dickens, Franz Schubert, Galileo Galilei, James Dean, John Travolta, Justin Timberlake, Paul Newman, Ronald Reagan, Thomas Edison.

Personalitate
Copilul Varsator are o inteligenta intuitiva, originala si vizionara, e gata oricand sa inventeze, sa descopere, sa incerce. Sub aspectul inselator de ingeras delicat, sta un caracter independent (chiar rebel), liber-cugetator, progresist si original, iar indaratul aparentei detasate si visatoare dospeste o cantitate de energie fizica suficient de mare sa faca totul vraiste in jur.

Are un spirit social-umanitar foarte dezvoltat, este idealist, generos si saritor, iar prietenia este esentiala pentru el. Va deveni un adult neconformist, activ si intreprinzator, care reactioneaza viu la emotii si provocari, adesea intr-un mod brusc, surprinzator.

Genul de nume care i se potrivesc: numele deosebite, originale. As recomanda in special nume care sunt legate etimologic (prin notiunea aflata la originea lor) de concepte ca prietenie, omenie, ideal, independenta, aer, cer, ingeri sau alte fapturi celeste, univers, scanteiere, inteligenta, ingeniozitate.

Cauta sa eviti numele prea des intalnite (Maria, Ion) – nu se potrivesc nativilor zodiei. Varsatorii au, din acest punct de vedere, ceva in comun cu nativii din Leu, in sensul ca ei isi doresc sa fie diferiti, unici! -, pe cele care au ca semnificatie supunerea (Sergiu, Miorita), rutina, ordinea, stabilitatea (Constantin, Cosmina).

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Aniela, Angelina, Aurora, Bianca, Celestina, Carolina, Davida, Ilma, Marcela, Minerva, Ramona, Roxana, Steliana, Valentina
Pentru baiat: Alexin, Angel, Baltazar, Celino, Daniel, David, Ilie, Emanuel, Lisandru, Nataniel, Rafael, Ramon, Serafim, Stelian, Valentin

Cum educi un copil Varsator
– Educa-l cu diplomatie, explica-i prieteneste – cand e constrans, reactioneaza prost.
– Indeamna-l sa invete – este mare pacat ca un Varsator sa nu-si desavarseasca studiile.
– Daca da semne de talent, sustine-l neaparat – genialitatea nu este rara la acest semn.

Comportament:
Copiii Varsatori sunt firi destul de dificile. Aparent cuminti si intelegatori, sunt, de fapt, destul de refractari la opiniile parintilor sau la sfaturile acestora.

Dar nu vei observa asta decat destul de tarziu, pentru ca acesti copii nu ii contrazic pe cei mari pe fata, ci prefera sa faca pe ascuns lucrurile condamnate de adulti.

Ar trebui sa fii mai intelegator cu micii varsatori care au, de fapt, o adevarata aura de vizionari. Ei sunt in acelasi timp interiorizati, visatori, dar si nonconformisti, gata sa faca mereu cate ceva iesit din comun (asa ca sa nu te miri niciodata de cate dracii inventeaza).

Poate chiar ai putea sa-i antrenezi spiritul acesta de descoperitor si inovator. Cu o carte SF nu se va plictisi in mod sigur niciodata, dar ii vor placea si atlasele despre istoria antica, de pilda.

Ii mai plac si cartile ce se ocupa de stiinte mai „speciale, precum astrologia sau psihologia, adica orice ii provoaca imaginatia..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale