Vedetele, prieteni cu natura

Nu mai este un secret pentru nimeni ca resursele planetei nu sunt inepuizabile. Pentru ca scenariile cele mai pesimiste sa nu devina realitate, actori, muzicieni si politicieni trag semnale de alarma!

Doamnelor si domnilor pregatiti-va pentru ultima moda care a cucerit Hollywood-ul: sa fii Eco-Friendly, adica prieten cu natura.

De la hrana biologica si construirea caselor Eco-Friendly, pana la donatii de timp si bani, starurile incearca, prin actiunile pe care le intreprind, sa schimbe ceva in felul de a gandi si a se comporta al restului lumii.

Mai nou, si organizarea evenimentelor mondene a ajuns sa se faca pe baza conceptelor de eficienta energetica si cu ajutorul materialelor reciclabile.

Julia Roberts si-a scos la plimbare gemenii in varsta de 3 ani si jumatate – Hazel si Phinnaeus.

Julia Roberts
Vorbind despre viata care imita filmul, Julia Roberts incearca sa aplice principiile personajului pe care l-a interpretat in Erin Brocovich si in realitate.

Nu degeaba a luat un Oscar pentru prestatia din acel film! Actrita s-a implicat serios in activitatile unei companii care se ocupa de promovarea biodiselului.

Julia a declarat ca principala ei misiune in cadrul acestei companii este sa militeze pentru schimbarea combustibilului Diesel, utilizat de cele circa 500.000 de autobuze scolare din America, cu biodisel.

Prin aceasta s-ar reduce emisiile de gaze poluante si, implicit, efectul de sera! Adica, intr-o traducere aproximativa, Julia Roberts contribuie la incetinirea incalzirii globale.

Aceasta schimbare (a autobuzelor pe baza de motorina „clasica) ar trimite si un mesaj puternic catre principalii utilizatori ai autobuzelor – copiii -, si anume, ca se fac pasi spre reducerea efectelor poluarii asupra Pamantului.

Al Gore

Poate ca cea mai interesanta „trecere la miscarea ecologista este cea a lui Al Gore.

Fostul candidat la presedintia SUA a devenit cel mai important pion in cruciada ecologista. Documentarul lui, Un adevar care incomodeaza (An Inconvenient Truth), produs si narat de el, a castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun documentar al anului 2007, ceea ce a facut din Gore un idol al noii miscari ecologiste.

Desi numarul detractorilor este mare, prin atitudinea lui pro-ecologista, Al Gore a devenit portdrapelul miscarii green de la Hollywood.

El a inteles ca, prin bloguri, aparitii la televiziune si filme, opinia publica se poate influenta mult mai usor decat prin presa scrisa, si foloseste noile canale media pentru a incerca sa se apropie de (si sa influenteze) tanara generatie, devoratoare de internet.
 A luat Premiul Nobel pentru pace in 2007!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Vedete si copii