Viata intima dupa nasterea copilului

Nu stiu altii cum sunt, dar eu ma gandeam, inainte de a fi mamica, cum ca inainte de a da nastere unui copil activitatea sexuala a unui cuplu este minunata, iar dupa – mai mult ceva simbolic, in putinele momente furate din timpul dedicat copilului.

Poate ca era gresit, dar aveam foarte multe argumente in sprijinul opiniei mele. Inainte dispui de casa ta doar pentru cuplu, nu te deranjeaza nimeni, nu te intrerupe nimeni, nu este cazul sa avem grija cum umblam imbracati prin casa, dispunem de orice incapere pentru amor, ce mai, Raiul pe Pamant!

Pe cand, dupa ce ai un copil, nu mai ai timp, nu mai ai loc, trebuie sa ai grija la zgomote, practic o faci „pe furate. Pana la urma, am observat ca nu este chiar asa. Si in acest domeniu calitatea conteaza.

Si dorinta de a avea o viata intima. Caci fara dorinta reala de a sustine acest aspect extrem de important al vietii de cuplu, lucrurile nu pot merge bine. Scuze si explicatii sunt foarte usor de gasit, dar, daca vrei, poti…

Viata intima: o prioritate!
a o prioritate a ta si a cuplului din viata sexuala – fara insa a pica in plasa compararii cu cea de dinaintea nasterii copilului. Nu spun ca nu va mai fi niciodata la fel, caci as minti.

Dar nu imediat. Nu de alta, dar trebuie sa va adaptati situatiei prezente. Chiar daca e greu de gasit timp si dispozitie intre alaptari, vase de spalat, hainute de calcat, sexul nu este un favor pe care i-l faceti partenerului de viata, ci, in primul rand, voua insiva ca femei.

Si in al doilea rand, relatiei de cuplu. Abia in ulti­mul rand partenerului. Asadar, deveniti creativi si profi­tati de somnul copilului si faceti un dus impreuna, lasati copilul la cineva de incredere pentru cateva ore intr-o seara, o data pe saptamana, incercati sa nu luati copilul in patul conjugal si, daca se poate, nici in camera parintilor.

Asta nu inseamna ca, de dra­­gul mentinerii unei vieti sexuale active, ar trebui sa dati copilul bunicilor pana la varsta scolii. Copilul trebuie sa creasca langa parintii sai, dar nu cu ei in pat, ca pretext pentru a evita viata intima.
 

Citeste continuarea in revista BABY – octombrie.

 

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Revista