Victorie uriasa pentru copiii cu handicap grav, castigata de Cristina si Gabriel Balan

In urma cu cateva zile, Gabriel Balan, sotul cantaretei Cristina Balan si tatal a doi gemeni cu Sindrom Down, a castigat o batalie uriasa cu institutiile statului si cu birocratia acestora.

O victorie castigata, dupa multe batalii cu birocratia

Acesta a povestit intr-o postare de Facebook cum a reusit prin proteste organizate alaturi de alti parinti si cu multa insistenta la usile institutiilor abilitate, sa obtina o victorie pentru toti copiii cu handicap grav si pentru parintii acestora:

„În toată această perioadă am bătut la zeci de uși de instituții, de la medici specialiști la secretari de stat și până la miniștri. Am protestat în frig, în plină iarnă. am cărat după mine o geantă de aproape 3,5kg plină cu acte în original, fotocopii ale lor și diverse facsimile cu paragrafe de legi, ordonanțe.

Am lipsit de foarte multe ori de lângă copiii mei, soție, familie, să pot bate toate aceste drumuri. Am cheltuit resurse de toate formele, de la cele financiare la cele emoționale, psihice, sufletești… Am fost aruncați și în depresie luni bune, fix ca efect al expunerii noastre, pe de-o parte, pentru că trăim într-o țară unde mai avem multe de învăț la nivel educațional, dar mai ales ca efect al contactului cu instituțiile statului și al luptei acerbe pentru fiecare literă schimbată.

Am pus pauză activității profesionale și ne-am dedicat o foarte mare parte a timpului liber acestui scop. Au plecat colaboratori de lângă noi, prieteni. Sau ce credeam a ne fi prieteni. S-au întâmplat atât de multe într-un timp atât de scurt. Dar toate au meritat. „

Certificatul care atesta handicapul, valabil pana la varsta majoratului

Daca pana recent parintii erau nevoiti sa bata an de an drumul birocratic pentru a obtine certificatul care sa ateste nevoile speciale ale copiilor lor, acum certificatul este valabil pana la varsta majoratului.

Tatal a postat alaturi de text si o imagine cu noul certificat primit de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in care se poate vedea clar mentionat „Prezentul certificat este valabil pana la implinirea varstei de 18 ani, de la data emiterii.”

Gabriel Balan a tinut sa multumeasca mult prietenilor, jurnalistilor si tuturor care au i-au sustinut si ajutat in acest demers: 

„Mulțumesc din suflet tuturor care au pus un umăr la eforturile noastre! Mulțumim în mod special prietenilor din media – pentru că, prin implicarea lor și felul în care au făcut-o(majoritatea), au fost mai mult decât jurnaliști! Mulțumesc medicilor, specialiștilor și celor cu factor decizional dintr-o serie de instituții, celor din minster și tuturor care au adus un aport în schimbarea legii și care au fost deschiși pentru discuții! M-am bucurat să descopăr că mai există și Oameni, cu O mare, care mai iau în calcul și sufletul și nu vad totul doar în nuanțe de indici, cifre, rapoarte, grafice… „

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie